لایحه جنجالی دولت انگلیس درباره پناهجویان که به لایحه ضد پناهجویی دولت انگلیس مشهور شده است با اکثریت آرا در مجلس عوام انگلیس تصویب شد.
علاوه بر احزاب رقیب شماره شماری از اعضای برجسته حزب حاکم انگلیس نیز با این لایحه به مخالفت برخاستند.
بر اساس این لایحه دولت انگلیس میتواند افرادی را که بدون مجوز و به منظور کسب پناهندگی وارد انگلیس میشوند به وطنشان یا کشور ثالث همچون رواندا اخراج کند.
مخالفان این لایحه معتقدند، مفاد این لایحه نه تنها نمیتواند تامین کننده اهداف دولت باشد بلکه موجب زیر زمینی شدن پدیده پناهجویی و تقویت برده داری نوین در این کشور خواهد شد.
در پدیده برده داری نوین، شبکههای قاچاق انسان افراد را به انگلیس میاورند و در ازای دستمزد بسیار اندک و بدون خدمات وبا حد اقل امکانات زندگی و اجتماعی از انان در مشاغل مختلف از جمله تولید مواد مخدرسوء استفاده میکنند.
به عقیده صاحب نظران در انگلیس با توجه به مخالفتها با این لایحه انتظار میرود هنگام طرح در مجلس اعیان با مخالفتهای بیشتری مواجه شود که به تاخیر در تصویب و یا تغییر در برخی مفاد آن منجر خواهد شد.
از جمله افرادی که با لایحه دولت مخالفت کرده ترزا مینخست وزیر اسبق انگلیس است که پیش از ان نیز وزیر کشور انگلیس و از چهرههای ضد مهاجرتی در این کشور محسوب میشود.
ترزا میمعتقد است این لایحه سیلی محکم بر صورت افرادی است که برای احقاق حقوق قربانیان برده داری نوین و قاچاق انسان تلاش میکنند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد هم با انتقاد از رویکرد دولت اعلام کرد: برای پناهجویان به منظور ورود به انگلیس راه امنی در نظر گرفته نشده است تا انان از ان راه وارد این کشور شوند. این در حالی است که بنابر اعلام این آژانس شمار پناهجویان در این کشور در مقایسه با سایر کشورها ازجمله کشورهای اروپایی بسیار اندک است.
شمار زیادی از پناهجویان که اغلب از کشورهایی اند که انگلیس به همراه امریکا در جنگها علیه ان مشارکت داشته همچون عراق و افغانستان، برای پیوستن به اعضای خانواده خود، راه پناهجویی و عبور از مسیرهای خطرناک را در پیش میگیرند. به گفته شماری از انان با اینکه چندین بار برای پیوستن به اعضای درجه یک خانواده خود از جمله همسر به سفارتخانههای این کشور مراجعه کرده اند پاسخ مثبت دریافت نکردند.
از جمله قربانیان این شرایط نوعروس یک جوان کرد عراقی بود که از سالها پیش در انگلیس حضور داشت، اما به گفته خانواده اش دولت انگلیس به او اجازه نداد برای پیوستن به همسرش از راه قانونی وارد این کشور شود واو ناچارشد برای این منظور به همراه شمار دیگری از پناهجویان از کانال مانش برای رسیدن به انگلیس عبور کند که قایقشان گرفتار امواج متلاطم ابها شد و به همراه شماردیگری از پناهجویان غرق شد و جان باخت.