بدن انسان برای فرآیندهای حیاتی از جمله ارتباطات سلولی، تعادل مایعات، عملکرد سیستم ایمنی و تعمیر و نگهداری بافت به پروتئین نیاز دارد.
سیرابی و شیردان آستر داخلی معده حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند است که بافت جویدنی دارد.
این گوشت، طعمی خنثی دارد و طعم سایر موادی که با آن پخته میشود را به خود میگیرد.
در صورتی که این ماده غذایی در مدت دو تا سه ساعت پخته شود، بافت آن به آرامی نرم میشود.
سیرابی سرشار از پروتئین، سلنیوم، ویتامین B ۱۲و روی است.
پایین بودن میزان سلنیوم در بدن با کاهش عملکرد ایمنی و زوال شناختی مرتبط است. افزایش مصرف سلنیوم نیز میتواند به پیشگیری از مشکلات تولید مثل، بیماری خودایمنی تیروئید و حتی انواع خاصی از سرطان کمک کند.
یکی از فواید سیرابی، داشتن مقادیر فراوانی از ویتامین B ۱۲ است که به پیشگیری از کمخونی کمک میکند.
خوردن غذاهای سرشار از پروتئین میتواند به کنترل اشتها و کنترل وزن کمک کند. سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر منابع پروتئین حیوانی، کالری و چربی کمی دارد.
یکی از مضرات سیرابی و شیردان در مقایسه با سایر قطعات گوشت، کلسترول بالای آن است.
از دیگر مضرات سیرابی و شیردان، سفتی آن در صورت درست پخته نشدن و سختی جویدن آن است. کمبود چربی که موجب میشود این گوشت، منبع پروتئین کمکالری بسیار خوبی باشد، پخت آن را سخت و بافت آن را لاستیکی میکند.
برای تهیه سیرابی و ایجاد طعم مطلوب، معمولا از نمک زیادی برای پخت آن استفاده میشود که از مضرات سیرابی و شیردان محسوب میشود به همین دلیل مصرف این غذا به افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه نمیشود.