سرپرست اداره مرتع ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: چرای پیش از موعد دامها در مراتع باعت لگدکوب شدن و در نتیجه از بین رفتن پوشش گیاهی مرتع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان؛ فضلالله دوستمحمدی گفت: در سال گذشته اقدامات مهمی در راستای بهبود مراتع استان انجام شده است.
سرپرست اداره مرتع ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: مرتعداران و صاحبان دام، دامهای خود را زودتر از موعد برای چرا به مراتع نبرند؛ چرا که این اقدام باعت لگدکوب شدن اراضی مرتعی و در نتیجه از بین رفتن پوشش گیاهی مرتع خواهد شد.
وی همچنین به عملکرد اداره مرتع در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: مقدار ۷۲۵۷ کیلوگرم انواع بذرهای مرتعی تهیه و تامین شده است که در سالجاری برای اجرای پروژههای بیولوژیک به کار گرفته خواهد شد.
دوستمحمدی اذعان کرد: به منظور تامین آب شرب بهداشتی دامها، تعداد ۱۰ آبشخور فلزی تولید شده که بین دامداران واجد شرایط توزیع خواهد شد.
این مسئول با اشاره به اهمیت تهیه طرحهای مرتعداری، تصریح کرد: در ۱۴ پلاک جمعا به مساحت ۲۶ هزار و ۵۷۲ هکتار طرح مرتعداری تهیه شده است. همچنین ۲۰۵۵ هکتار از مراتع نیز به بهرهبرداران استان احاله شده است.
وی درخصوص ممیزی مراتع استان اظهار کرد: سطح اراضی مرتعی ممیزی شده به ۱۹ هزار و ۶۲۵ هکتار میرسد و بالغ بر ۲۴۴ میلیون تومان عوارض جهت تمدید پروانه چرا از دامداران اخذ شده است.
سرپرست اداره مرتع ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان زنجان همچنین گفت: یکی از مهمترین کارهایی که در راستای فرهنگسازی اهمیت احاله طرحهای مرتعداری صورت گرفته، انعقاد تفاهمنامه با اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی است. همچنین به منظور تهیه طرحهای مرتعداری تفاهمنامهای نیز با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابعطبیعی منعقد شد.
دوستمحمدی تصریح کرد: برای افزایش پوشش گیاهی و تولید علوفه، عملیات کپهکاری و بذرپاشی در سطحی برابر ۵۱۰ هکتار و پروژههای تبدیل دیمزار به منظور تولید علوفه و حفاظت خاک در سطح ۱۶۷ هکتار انجام شده است.
باید همه انجام و اجرای وظایف شرعی و قانونی را از مسولین بخواهند ( حق الناسه ) ، تا وضعیت مملکت درست شود!،...