رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: سند توسعه کشاورزی شهرستان کوهبنان بهزودی تدوین میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان داوود بیگلری گفت: سند رویکرد و توسعه تحول کشاورزی کوهبنان بهزودی تدوین خواهد شد تا با همکاری کمیته برنامهریزی شهرستان، کمیته امداد، بنیاد علوی و برکت در راستای ارتقای کشاورزی و دامداری شهرستان گام بر داشته شود.
وی افزود:با توجه به محدودیت منابع آب در کوهبنان تغییر کشت با کاشت گیاهان دارویی باید در دستور کار قرار گیرد ودر زمینه گیاهان دارویی به ویژه تولید زیره و زعفران میتواند در استان پایلوت باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به ظرفیت مناسب کوهبنان در پرورش کبک، بلدرچین و شترمرغ با توجه به شرایط آب وهوایی افزود: همه باید مساعدت کنند تا مراکز تولید در شهرستان کوهبنان افزایش پیدا کند.
مجید توکلی فرماندار کوهبنان امروز در کارگروه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: کوهبنان پتانسیلهای خوبی در حوزه آب، خاک و کشاورزی دارد و کشت گیاهان دارویی در راس برنامههای جهاد کشاورزی است.
فرماندار کوهبنان ادامه داد: در پی استقرار زیرساختهای آب و برق به ویژه در بحث کشاورزی، گلخانه و شیلات هستیم تا شاهد رونق تولید و ارتقای اقتصادی شهرستان باشیم.
وی افزود: دشت وسیعی حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هکتار ریواس در شهرستان وجود دارد و با توجه به ظرفیت خوب شهرستان جا دارد که جشنواره ریواس در کوهبنان برگزار شود.
فرماندار کوهبنان با اعلام نیاز لایروبی قناتها در ۵۰ پارچه آبادی در منطقه گیتری افزود: به علت کاهش نزولات جوی درسال های اخیر شاهد کاهش سفرههای زیرزمینی، کاهش آب قناتها و خشکیدن چشمهها و قنوات هستیم.
در ادامه عفت شریعتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کوهبنان بهعنوان بام فرهنگی استان کرمان در عرصههای مختلف ظرفیتهای بارز و نهفتهای دارد که باید مورد توجه قرار گیرد تا به جایگاه واقعی خود خصوصا در بخش کشاورزی ارتقا پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: : با توجه به آب و هوای مساعد کوهبنان ظرفیت بالایی در بحث گیاهان دارویی بهویژه زیره، زعفران و ...دارد که باید حمایت جدیشود.
شهابی بخشدار طغرالجرد نیز گفت: قنات طغرالجرد با شروع فعالیت معادن تخریب شده در حالی که ۱۰۰ هکتار زمین را پوشش میداده و ۱۰۰۰ مالک دارد، بنابراین احیای این قنات باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: جا دارد ضمن رایزنی با شرکت زغالسنگ آب محدوده تونل چهار در اختیار کشاورزان پاییندست در منطقه طغرالجرد قرار گیرد تا کشاورزی منطقه رونق بگیرد.
در ادامه عباس ابراهیمی نماینده کشاورزان کوهبنان گفت: ۳۰ سال خشکسالی کشاورزی کوهبنان را در آستانه ورشکستگی قرار داده و نیاز به تسهیلات ویژه برای احیا کشاورزی و خرید تجهیزات است.
وی افزود: ۲۱ لیتر آب چاه را به ۱۵۰ هکتار زمین کشاورزی اختصاص دادند در حالی که صرفهجویی هم داریم و گیاهان دارویی کم آب کشت میکنیم اما باز هم با کمبود آب مواجه هستیم .
در ادامه صدیقه کاظمینیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: جا دارد سرمایهگذاران در بحث دام و طیور قبل از اجرای طرح با نظام مهندسی و دامپزشکی هماهنگی داشته باشند.
وی بر تشویق بخش خصوصی برای احداث داروخانه و کلینیک دامپزشکی در شهرستان ، نظارت بر حمل طیور غیر مجاز از استان های همجوار از طریق شهرستان کوهبنان و... تاکید کرد.