پنجم ارديبهشت سال 1359، را آمريکاييها خوب بخاطر دارند روزيکه نقشه آنها براي آزادي جاسوسانشان در تهران به کابوسي وحشتناک در صحراي طبس تبديل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، صحرای طبس، یادآور شکست خفتبار متجاوزان آمریکایی در عملیات «پنجه عقاب» و تبلور قدرت امداد الهی است؛ واقعهای عبرتآموز در تاریخ معاصر که ناکامی آمریکا در دستیابی به توطئههای شوم خود و حقانیت ایران اسلامی را به جهانیان نشان داد. روز پنجم اردیبهشت در تقویم تحولات پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مصادف است با سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در صحرای طبس که سال ۱۳۵۹ هجری شمسی، اوایل پیروزی انقلاب و پنج ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی روی داد و باعث تحقیر و رسوایی بزرگ آمریکا در جهان شد.
شیطان بزرگ پنجم اردیبهشت سال ۱۳۵۹، با تعدادی هواپیمای نظامی و بالگرد، حمله خویش را به ایران آغاز کرد.
این هواپیماها و بالگردها که حامل موتور سیکلت ها و جیپ های نظامی و نارنجک و توپ و مسلسل بودند، در صحرای طبس فرود آمدند تا از آن مکان، عملیات آزادسازی گروگان ها را آغاز کنند. آنها قصد داشتند ابتدا با سلاح های شیمیایی، پاسداران لانه جاسوسی را از پای درآورند و زمینه ورود بالگردها را به آنجا آماده سازند، و سپس کماندوها به طور ضربتی گروگان ها را آزاد کنند و به داخل بالگردها منتقل ساخته، بعد راهی پایگاهی شوند که هواپیماهای حمل و نقل سی ـ ۱۳۰ در آن مستقر بودند.
کماندوهای آمریکا برای اجرای بهتر این عملیات، از مدت ها قبل به منطقه آریزونا اعزام شده و در شرایط سخت آنجا که شبیه به شرایط طبس بود، تمرین های لازم را انجام داده بودند تا به محض ورود به طبس، آمادگی لازم را برای اجرای طرح داشته باشند.
واقعه شکست آمریکا در طبس، آن قدر مهم و سرنوشت ساز بود که حتی مشهورترین چهره های سیاسی را در آمریکا وادار به اعتراف به شکست کرد.