محققان دانشگاه «علم و صنعت ملک عبدالله» (KAUST) موفق به توسعه نوع جدیدی سلول خورشیدی چندپیوندی (Tandem) شدهاند که رکورد بازدهی را شکسته است. این سلول خورشیدی به بازدهی ۳۳.۲ درصد دست پیدا کرده که بالاتر از رکورد ۳۲.۵ درصدی قبلی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: سلولهای خورشیدی چندپیوندی با ترکیب سیلیکون و زیرسلولهای پروسکایت توسعه پیدا میکنند و بهرهوری (PCE) بالاتری نسبت به سلولهای خورشیدی مرسوم کریستالی دارند. درحالحاضر سیلیکون کریستالی رایجترین ماده در فناوری فتوولتائیک برای تولید سلولهای خورشیدی محسوب میشود که بازدهی نزدیک به ۲۰ تا ۲۲ درصدی دارد.
سلولهای خورشیدی چندپیوندی دوطرفه در بالای خود به سلولهای پروسکایت مجهز شدهاند و در پایین آنها سیلیکون قرار دارد. زمانی که این مادهها با یکدیگر ادغام میشوند، توانایی بهتری در دریافت و تبدیل نور خورشید به الکتریسیته پیدا میکنند.
سلول خورشیدی توسعهیافته توسط محققان عربستان به بازدهی ۳۳.۲ درصد دست یافته است که بالاترین بازدهی در میان سلولهای خورشیدی چندپیوندی محسوب میشود. پیش از این رکورد، بالاترین بازدهی در اختیار مؤسسه آلمانی Helmholtz-Zentrum Berlin (HZB) با ۳۲.۵ درصد قرار داشت.
دکتر «استفان دی ولف» که مدیریت تیم توسعهدهنده این سلول خورشیدی را بر عهده داشته است، در بیانیهای مطبوعاتی گفته که توسعه این سلول نشاندهنده پتانسیل بالای این فناوری در تولید انرژی است: رکورد جدید که بالاترین رکورد PCE در میان سلولهای خورشیدی دواتصالی تحت نور غیرمتمرکز است، پتانسیل بالای سلولهای خورشیدی چندپیوندی پروسکایت/سیلیکون برای ارائه ماژول فتوولتائیک با بهرهوری فوقالعاده بالا را تأیید میکند؛ موضوعی که برای دستیابی سریع به اهداف مدنظر انرژیهای تجدیدپذیر برای مقابله با تغییرات اقلیمی حیاتی است.
براساس بیانیه رسمی، این سلول خورشیدی که در آزمایشگاه فتوولتائیک مرکز خورشیدی دانشگاه KAUST توسعه یافته، توسط سازمان اروپایی ESTI مورد تأیید قرار گرفته است.
محققان عربستانی از سال ۲۰۱۶ درحال کار روی سلولهای خورشیدی چندپیوندی بودند و مواد، روشهای و ساختارهای مختلف را مورد بررسی قرار دادند. حالا آنها توانستهاند یک رکورد جهانی به ثبت برسانند.