بیستمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران با نگاهی بر تازه های پیشرفت فناوری در این رشته با حضور مهمانان مجازی خارجی در این کنگره از ۵ تا ۸ اردیبهشت در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعلیرضا پرهیز متخصص جراحی فک و صورت، فلوشیپ آنکولوژی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در تشریح این رویداد علمی گفت: با توجه به اینکه علم جراحی فک و صورت مثل سایر علوم پزشکی به لحاظ تکنیک، ابزار و ادوات مورد استفاده در حین جراحی در حال تغییر و پیشرفت است بنابراین مسیر اصلی بیستمین کنگره جراحان دهان، فک و صورت ایران معرفی آخرین پیشرفت های فناوری دنیا را در این رشته دنبال می کند.
دبیر علمی بیستمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت بابیان اینکه در این کنگره ۹ نشست تخصصی به صورت «بخش» برگزار می شود درباره موضوعات مورد بحث در این نشست ها گفت: موضوعات مورد بحث در این کنگره طیف وسیعی از جراحی ها را شامل می شود زیرا هر سال مقالات متعدد و زیادی در رشته های جراحی زیبایی، درمان شکستگی ناحیه فک و صورت، درمان ضایعات و تومورهای ناحیه فک و صورت، درمان بیماران دچار شکاف کام و لب، اختلالات و ناهنجاری های مشکلات مربوط به فک و صورت و همچنین دردهای ناحیه سر و صورت تولید می شود که به پیشرفت های چشمگیر در این حوزه وسیع اشاره دارد، شاید تا چند سال پیش توسعه و پیشرفت فناوری در حوزه جراحی های دهان، فک و صورت به اندازه فعلی وجود نداشت این در حالی است که در دنیا از فناوری هایی مثل پرینترهای سه بعدی، نرم افزارهای دیجیتال، سیستم های راهبردی جراحی و به تازگی هوش مصنوعی در رشته جراحی دهان، فک و صورت استفاده می شود.
پرهیز افزود: تمرکز اصلی استادان در این کنگره بررسی و معرفی آخرین پیشرفت های فناوری در رشته جراحی دهان، فک و صورت در نقاط مختلف دنیا است همچنین در این زمینه دانش بومی و پیشرفت جراحان داخلی نیز معرفی و مورد بحث قرار می گیرد به این دلیل که در برخی زمینه ها جراحان داخلی این حوزه ها حرف برای گفتن دارند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ویژگی ها و رهاوردهای این کنگره عنوان کرد: در بیستمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت 9 نشست تخصصی بصورت «بخش» برگزار می شود یعنی نشست ها فقط سخنرانی محض نیست بلکه سخنرانان و استادان موضوعی را به بحث می گذارند و در باره آن صحبت می کنند بطوریکه شرکت کننده ها و حضار نیز می توانند وارد بحث شوند به عبارت دیگر در اغلب این نشست ها یک بارش افکاری را خواهیم داشت که نتیجه و ماحصل این نشست ها یک سری نکاتی خواهد بود که حضار می توانند بعد از این به عنوان یک پایه و تجربه علمی از آن بهره مند شوند و در جراحی های بعدی از آنها استفاده کنند.
دکتر پرهیز افزود: تفاوت این کنگره با کنگره های قبلی در این است که ما در این کنگره سخنران متکلم الوحده نخواهیم داشت به عبارتی قرار بر این نیست که یک نفر سخنرانی محض کند بلکه تمامی اعضای نشست های تخصصی و حضار در مباحث شرکت می کنند و نشست ها بصورت بحث و گفت و گوی دو طرفه برگزار می شود.
دکتر پرهیز درباره اینکه از کدام رشته های تخصصی پزشکی در این کنگره حضور خواهند داشت؟ گفت: سخنرانان این کنگره اغلب از رشته های تخصصی دندانپزشکی و پزشکی از جمله جراحان پلاستیک، گوش و حلق و بینی،چشم پزشکی، پاتولوژیست، آنکولوژیست، متخصص پروتز دندانی و متخصصان جراحی لثه و رادیولوژیست هستند.
دبیر علمی بیستمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت همچنین درباره شرکت اساتید علوم پزشکی از کشورهای خارجی در این کنگره نیز عنوان کرد: در مجموع ما بیش از 50 سخنران متخصص در این 4 روز خواهیم داشت علاوه بر سخنرانان داخلی از کشورهای ترکیه، بلژیک و ایتالیا نیز بصورت مجازی و حضوری در این کنگره شرکت می کنند.
پرهیز گفت:کنگره های علمی بهترین محلی هستند که دانشجوهای پزشکی و بخصوص رزیدنت های جراحی می توانند از نتایج علمی و تجربیات متخصصان مختلف بهره مند شوند و این رویداد بزرگترین آموزش برای آنها خواهد بود.
هانیه جلیل نژاد