مصرف پیاز با فایدههایی از جمله بهبود سلامت قلب، کنترل بهتر قند خون و افزایش تراکم استخوان همراه است.
این سبزیها حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قوی هستند که ثابت شده است به طرق مختلف سلامت بدن را تضمین خواهند کرد.
در گذشته پیاز برای درمان بیماریهایی مانند سردرد، بیماریهای قلبی و زخمهای دهان استفاده میشده است.
پیاز دارای مواد مغذی متراکم است، یعنی کالری کمی دارد، اما سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
یک پیاز متوسط فقط ۴۴ کالری دارد، اما مقدار قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر در آن وجود دارد و این سبزی به ویژه سرشار از ویتامین C است، یک ماده مغذی که در تنظیم سلامت ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد.
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل کرده و از سلولهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
پیاز همچنین سرشار از ویتامینهای B، از جمله فولات و ویتامین B۶ است که نقش کلیدی در متابولیسم، تولید گلبولهای قرمز خون و عملکرد عصبی دارند.
پیاز حاوی آنتی اکسیدانها و ترکیباتی است که با التهاب مبارزه میکند، تری گلیسیرید را کاهش میدهد و سطح کلسترول را کاهش میدهد؛ همه اینها ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف پیاز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله التهاب، سطوح بالای تری گلیسیرید و تشکیل لخته خون را کاهش دهد.
پیاز حاوی حداقل ۱۷ نوع مختلف از آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی است. پیاز قرمز به ویژه حاوی آنتوسیانین است که رنگدانههای گیاهی از خانواده فلاونوئیدها میباشند که به پیاز قرمز رنگ عمیق میدهند.
بر اساس مطالعات افرادی که غذاهای غنی از آنتوسیانین بیشتری مصرف میکنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی در آنها کاهش پیدا کرده است.
بررسیها نشان میدهد خوردن سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان معده و روده بزرگ مرتبط است.
خوردن پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند که برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت بسیار مهم است.
پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو، افزایش سطح آنتی اکسیدان و کاهش تحلیل استخوان کمک میکند که ممکن است از پوکی استخوان جلوگیری کند و تراکم استخوان را افزایش دهد.
پیاز منبع غنی فیبر و پری بیوتیک است که برای سلامتی مطلوب روده ضروری است. پری بیوتیکها انواع غیرقابل هضم فیبر هستند که با باکتریهای مفید روده تجزیه میشوند.
با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه کنیم؟
جویدن مقداری جعفری خام بعد از مصرف سیر یا پیاز بوی بد دهان را از بین میبرد.