بر اساس نتایج نظرسنجی اخیر، تنها یک سوم جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله خواستار بقای سلطنت هستند و پادشاه انگلیس برای بقای سلطنت باید این نهاد را بازتعریف و با مقتضیات زمانه تطبیق دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، کمتر از دو هفته به تاجگذاری چارلز، نتایج نظرسنجی تازهای نشان میدهد، نگاه عموم به خانواده سلطنتی انگلیس در حال تغییر کردن است. کمتر از یک سوم جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله در انگلیس تداوم یافتن نظام سلطنتی را خواستارند. افزون بر این نتایج نظرسنجی یوگاو (YouGov) نشان میدهد نیمی از این جوانان برآمده از اقلیتهای قومی و نژادی هستند و باور دارند خاندان سلطنتی با نژاد و تنوع نژادی مشکل دارد.
در حالی که مقدمات تاجگذاری فراهم میشود، جماعتی برای تماشای ازدواجی در خاندان سلطنتی در یورک تجمع کرده اند.
شهروند انگلیسی: هیجان انگیز و جو سرزندگی حاکم است.
شهروند انگلیسی: به نظرم زوج خوبی میشوند. خیلی موقر هستند.
اینجا هم تجمع اعتراضی کوچک، اما پرسروصدایی بر پا شده بود.
گراهام اسمیت، مدیرعامل گروه ریپابلیک: در سراسر کشور میلیونها تن خواستار برچیده شدن سلطنت هستند. آنها (خاندان سلطنتی) مقدار زیادی از پول ما را صرف خانه و مسافرت هاشان میکنند. گروه ما اساساً تلاش میکند توجه مردم را به جنبش جمهوری خواه ضد سلطنت جلب و به نظام جانشینی اعتراض کند.
برنامه پانوراما (چشم انداز) قصد داشت نظر مردم درباره نظام سلطنت را جویا شود و نظرسنجی برخطی با کمک موسسه یوگاو (YouGov) انجام داد. حدود ۴۶۰۰ انگلیسی بالغ در نظرسنجی شرکت کردند و نتایج نظرسنجی نشان میدهد ۵۸ درصد شرکت کنندگان خواستار تداوم یافتن نظام سلطنتی و ۲۶ درصد خواستار تعیین رئیس کشور از راه انتخابات هستند. وقتی یوگاو این سوال را سال ۲۰۱۳، یک سال پس از مراسم شصتمین سالگرد بر تخت نشستن ملکه الیزابت دوم، مطرح کرد، ۷۵ درصد شرکت کنندگان خواستار تداوم سلطنت و تنها ۱۷ درصد موافق انتخابی شدن رئیس کشور بودند. کاهش حمایت از نظام سلطنتی در قشر جوان شدیدتر است. در نظرسنجی اخیر کمتر از یک سوم جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله (۳۲ درصد) موافق تداوم یافتن سلطنت بودند. این نسبت در نظرسنجی ۲۰۱۳، ۶۴ درصد بود.
سئوال: به سلطنت اهمیت میدهید؟ طرفدار نظام سلطنتی هستید؟
شهروند انگلیسی: خیر.
شهروند انگلیسی: نمیگویم اهمیت نمیدهم، اما لزوماً دغدغه ام نیست.
شهروند انگلیسی: تنها کسی که میشناسم و طرفدار سلطنت است، مادربزرگم است. او عاشق سلطنت است.
پروفسور آنا وایتلاک، پژوهشگر مسائل سلطنت: چارلز با نسل زد (Generation Z) مشکل دارد. آینده سلطنت چارلز و ویلیام و ضرورت حمایت عمومی برای تداوم سلطنت به جایی رسیده است که نظر جوانان عامل تعیین کننده است.
اما آنهایی که پادشاه را میشناسند، میگویند او میتواند با نسل جوان ارتباط برقرار کند.
بانو مارتینا میلبرن، مدیرعامل پیشین سازمان خیریه پرینس تراست: او توانایی خارق العادهای در ارتباط برقرار کردن با نوجوانان دارد که خیلیها ندارند. شخصاً همراه او به زندان، موسسات ویژه بزهکاران جوان و مراکز کاریابی بوده ام. او میتواند به سادگی ارتباط برقرار کند که بسیار خارق العاده است.
افزون بر این در نظرسنجی از شرکت کنندگان پرسیده شد آیا خانواده سلطنتی با نژاد و تنوع نژادی مشکل دارد. نتایج نظرسنجی نشان میدهد، نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی که برآمده از اقلیتهای قومی و نژادی هستند باور دارند خانواده سلطنتی با مساله نژاد مشکل دارد.
دو سال پیش دوشس ساسکس (همسر پسر دوم پادشاه انگلیس) در مصاحبهای تلویزیونی با اپرا وینفری سخنان عضوی از خانواده سلطنتی درباره فرزندشان که هنوز متولد نشده است بر زبان آورد.
مگان مارکل، همسر شاهزاده هری: نگران بودند پوست (نوزاد در شرف تولد) چقدر سبزه خواهد بود.
اپرا وینفری، مجری تلویزیون: چی؟
خانواده سلطنتی هر نوع نگرش نژادپرستانه را رد کردند.
لرد سومز: نژادپرستی در خون پادشاه نیست. مشکلی در کار نیست. مشکل تراشی شده است.
کاخ باکینگهام اعلام کرده است اعلیحضرت پادشاه و خانواده سلطنتی همه مسائل مربوط به نژاد و تنوع نژادی را با جدیت بسیار پیگیری میکنند. از هفتاد سال پیش، که آخرین بار تاجگذاری انجام شد، تا امروز زمانه تغییر کرده است. آیا پادشاه سلطنت را با شرایط تطبیق میدهد.
پروفسور آنا وایتلاک، پژوهشگر مسائل سلطنت: اگر سلطنت عامل بزرگی و جلال انگلیس است، باید بر اساس مقتضیات قرن بیست و یکم خود را باز تعریف کند، چون در چند قرن گذشته موقعیتش را رفته رفته از دست داده است.
سلطنت صدها سال بخشی از تاروپود زندگی مردم انگلیس است و با گذشت زمان پادشاه باید برای بقا خود را با زمانه تطبیق دهد.