چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران، با محوریت فناوری و تجارت در این حوزه از 11 الی 13 تیر در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد
او با تاکید بر اهمیت ایجاد بسترهای صادرات تکنولوژی در این حوزه گفت: چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران که از ۱۱ تا ۱۳ تیرماه برگزار میشود، تلاش دارد تا فراهم آورنده بستر تعامل مناسب بین بازیگران شهر هوشمند، مدیران شهری، صنعتگران، اندیشمندان، و صاحبنظران و همچنین مجموعههای دانش بنیان برای تکمیل پازل شهر هوشمند در کشور باشد. در این نمایشگاه و کنفرانس از یک سو فضا برای نمایش دستاوردها، فناوری ها، فنون و ابزارهای پیاده سازی شهر هوشمند وجود دارد، از سوی دیگر، امکان تحلیل عالمانه و معرفی جدیدترین روش شناسی ها، یافتههای علمی و دیدگاههای دانشگاهی فراهم شده است. در این میان، توجه ویژهای به ایده پردازی، استارت آپ ها، و نوآوریهای نسل جوان به عمل آمده است. در واقع میتوان گفت که چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران ترکیبی از علم و عمل را برای ایجاد نقطه عطفی مناسب برای توسعه مفهومی و عملیاتی شهر هوشمند در ایران به نمایش میگذارد.
حسن زاده ریاست کمیته علمی کنفرانس شهر هوشمند ایران بیان کرد: بهره مندی از دیدگاههای دانشگاهیان، آشنایی و معرفی ابتکارات و خلاقیتهای نسل جوان نوآور، انتقال درس آموختههای شهرهای مختلف، معرفی و عرضه بهروشها و تجربیات موثر کشورهای مختلف و توسعه تجارت در این حوزه از جمله ویژگیهای این رخداد ملی و بین المللی است. مسولیت علمی این رخداد به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) محول شده است. پژوهشگاه در نظر دارد با ایجاد ارتباط وثیق با جامعه علمی و فناوری کشور فضای هم اندیشی و چاره جویی ملی برای چالشهای مرتبط با شهر هوشمند فراهم کند. چالشهایی مانند یکپارچگی اقدامات، بلوغ فناوری، تعاملات تجاری بینالمللی، امنیت فیزیکی و معنایی داده ها، کاربرپسندی ابزارها و راه حل ها، چابکی و پاسخگویی ساختارها و فرایندها، آموزش و توانمندسازی مدیران و شهروندان، پروفایل شایستگی متناسب با شهر هوشمند، نقد و روشهای انتخاب فناوریهای مناسب و ... در روزهای کنفرانس به بوته بررسی و تبیین گذاشته میشود.
دبیر علمی و عضو شورای سیاستگذاری بزرگترین رویداد فناوری کشور گفت: دبیرخانه علمی زیر نظر شورای سیاستگذاری با دعوت از نخبگان جامعه علمی برنامههایی را در قالب سخنرانیهای تخصصی، میزگردهای تحلیلی، کارگاههای آموزشی، نقد و بررسی فناوریها و ابتکارات، و ایجاد شبکه علمی تخصصی تدارک دیده است. در هرکدام از برنامهها خوشههای مختلف همانند انرژی، حمل و نقل، مدیریت شهری، مراکز دانش و ... با محوریت هوشمندسازی و بهره برداری از فناوریهای هوشمند مورد توجه قرار میگیرد. روند برنامهها به گونهای طراحی شده است که نتایج هم اندیشی ها، تبیین ها، و نقد و نظرها به شکلی مناسب و سازماندهی شده در اختیار جامعه مدیریتی، اجرایی و علمی گذاشته شود. انتظار داریم که دستاوردهای دبیرخانه علمی به عنوان بخشی از کلیت نمایشگاه و کنفرانس در دستیابی به شهر هوشمند در ایران مفید و موثر واقع شود.
او تاکید کرد: از همه کسانی که در زمینه شهر هوشمند پژوهشی انجام داده اند، به فناوری دست یافته اند، در ضمینه صادرات فناوری در این حوزه فعالیت داشتند یا ایدهای در ذهن دارند که طرح آن میتواند به برقراری ارتباط سازنده بین صاحبان ایده و دست اندرکاران شهر هوشمند قرار گیرد با دبیرخانه کنفرانس در ارتباط باشند
شهر هوشمند به ناحیه شهری گفته میشود که با استفاده موثر از فناوریهای نوین زندگی پایدار برای شهروندان و ساکنان آن فراهم میآورد. در شهر هوشمند با استفاده بهینه از منابع، کمترین آسیب به محیط زیست شهری و نواحی پیرامون آن وارد میشود. هوشمندی یک شهر به نحوه تعامل شهروندان با یکدیگر؛ پیشرفتگی ساختارهای مدیریت شهری؛ پاسخگویی زیرساخت ها؛ هماهنگی سازنده بخشهای مختلف کسب و کارها؛ به کارگیری دانش در فرایندهای تصمیم گیری، اقدام، و بازنگری؛ و در یک کلام پایداری فزاینده زیست انسانی در آن شناخته میشود. شهر هوشمند شهری است که درآن فهم فناوری، کاربست اثربخش ابزارها، ارزش آفرینی مداوم از فعالیتها برای معنی دار ساختن هر چه بیشتر زندگی انسانها اساس برنامه ریزیها و اقدامات در نظر گرفته میشود.