دانشمندان در تحقیق اخیرشان در حال پرورش پنج نوع توت فرنگی جدید مقاوم در برابر بیماریهای قارچی هستد.
پژمردگی فوزاریوم انگلی یکی از شایعترین دلایل از دست دادن و نابودی محصول است که تولید آن را برای تولیدکنندگان دشوار میکند. به گفته دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا متأسفانه بیش از نیمی از توت فرنگیهای کاشته شده در آمریکا از سال ۲۰۱۴ در برابر آن بیماری مقاوم نبودهاند به همین دلیل برای اولین بار، این گروه از محققان برنامه پرورش توت فرنگی جدید را منتشر کردهاند.
تا سال ۲۰۰۵ بود که پژمردگی شروع به تبدیل شدن به یک مشکل برای توت فرنگی کرد. در آن سال بود که برومو متان که اغلب با نام متیل برومید شناخته میشود و یک ماده ضد عفونی کننده و آفت کش است، در آمریکا استفاده نشد. باکتریها در خاک نهفته بودند و حدود یک سال بعد، موارد شروع به ظهور و افزایش در طول زمان کردند که این امر باعث شد کشاورزان نگران از بین رفتن توت فرنگیهایشان باشند.
«گلن کول» (Glenn Cole) پرورش دهنده و مدیر یک مزرعه گفت: بیماری به سرعت شیوع پیدا کرده است و ما باید برای رفع نیاز به سرعت واکنش نشان دهیم.
محققان این مطالعه دی. ان.ای هزاران گیاه را به دست آوردند و ابزارهای ژنتیکی را برای غربالگری و شناسایی ژنهای مقاوم به فوزاریوم توسعه دادند. این گروه با داشتن درک ژنتیکی بیشتر از طیف گستردهای از گیاهان، توانست توت فرنگیهای مقاوم را به روشی بسیار کارآمدتر از همیشه بسازد.
توت فرنگیهای تازه ایجاد شده طعم بهتری دارند و میتوانند در کل سال رشد کنند. به گفته دانشمندان ابزارهای فناوری به ما این امکان را دادهاند که حساسیت را از بین ببریم و مقاومت ایجاد کنیم.