وضعیت نامطلوب ذخیره سدهای استان مرکزی
کاهش هشت میلیون مترمکعبی ذخیره سد کمال صالح
ذخیره ۶۰ میلیون مترمکعبی سد کمال صالح شازند، امسال به ۵۲ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان مرکزی گفت: سد ساوه با داشتن ۳۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی قابل توزیع، در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
عزت الله آمرهای در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت منابع آبی و آخرین بارندگی استان تا ۳۱ فروردین، افزود:
- متوسط میزان بارندگی به ۱۸۴ میلیمتر رسید
- این رقم نسبت به آمار بلندمدت ۲۲ درصد کاهش را دارد
- نسبت به بارندگی سال گذشته کاهش ۴.۵ درصد بارندگی را شاهدیم
- جریان سیلابی بارندگی در رودخانه ها و ورودی سدهای بزرگ استان اتفاق نیفتاد
آمرهای با بیان اینکه طی دو مرتبه بارش برف در زمستان، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی را به شکل مطلوبی رقم زد، گفت: ظرفیت سد کمال صالح ۲۷۷ میلیون مترمکعب و ذخیره موجود آن ۵۲ میلیون مترمکعب یعنی معادل ۱۹ درصد حجم سد است که از این ۵۲ میلیون مترمکعب آب، فقط ۳۵ میلیون مترمکعب قابل توزیع است و باقی آن، آب مرده محسوب میشود.
به گفته آمرهای پارسال ۴۰ درصد سد دارای ذخیره آبی بود و امید است که امسال با توزیع مناسب، نیاز کشاورزی و شرب را فراهم کنیم. هر چند که ساوه امسال وضعیت خوبی ندارد و باید صرفه جویی جدی در مصرف صورت گیرد تا در نهایت شاید بتوانیم در کل ۲۰ میلیون مترمکعب آب را از طریق شبکه توزیع کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی با اشاره به دست اندازی فراوان بر روی رودخانه قره چای که به سد ساوه منتهی میشود، این را هم گفت که پمپهایی که بر روی رودخانه نصب شده بود، جمع آوری شد و توانستیم صرفه جویی ۲ میلیون مترمکعبی آب را محقق کنیم.
گفتنی است شهرداری اراک برای استفاده از پساب قرارداد ۲۵۰ لیتر در ثانیه برای شش ماه ابتدایی سال دارد، ۱۵۰ لیتر در ثانیه در اختیار شهرک صنعتی خیرآباد، ۱۰۰ لیتر در ثانیه متعلق به شهرک صنعتی ایبک آباد، ۷۵ لیتر در ثانیه در اختیار کمیته امداد و ۲۰۰ لیتر در ثانیه نیز حقابه تالاب میقان اراک است. قرار است ۴۵۰ لیتر در ثانیه نیز در اختیار پتروشیمی و پالایشگاه قرار گیرد تا از سفرههای آب زیرزمینی بهره برداری کمتری صورت گیرد.