شیوع بیماری تب مالت در استان اردبیل سه برابر میانگین کشوری است.
دکتر حمید جعفرزاده افزایش استفاده از لبنیات سنتی، ارتباط با دام آلوده و پوشش پایین واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب مالت را از عوامل اصلی شیوع این بیماری دانست و گفت: مصرف شیر و پنیر غیر پاستوریزه، گوشت آلوده و بستنیهای محلی تهیه شده از شیر خام نیز میتواند در ایجاد آلودگی و ابتلا به بیماری تب مالت موثر باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل بر لزوم اطلاع رسانی و آموزش شهروندان برای کاهش آلودگی دامها و کاهش انتقال بیماری از دام به انسان و پیشگیری از شیوع این بیماری تاکید کرد.
دکترجعفرزاده به مردم توصیه کرد از مصرف مواد لبنی مشکوک و غیرپاستوریزه به صورت جدی خودداری کنند و در صورت نداشتن دسترسی به فرآوردههای لبنی سالم و بهداشتی، جوشاندن شیر به مدت ۱۵ دقیقه بهترین شیوه از بین بردن عوامل بیماریزا در آن است.
این مقام مسئول گفت: دامداران نیز باید با مدیریت منابع دامی و واکسیناسیون به موقع دامها که در معرض آلودگی قرار دارند، با دامپزشکی استان همکاری کنند.