مسابقات آسیایی مچ اندازی با حضور بانوان ایرانی از هفتم تا چهاردهم اردیبهشت در امارات برگزار می شود.
سوال: قرار است که مسابقات آسیایی مچ اندازی شروع بشود در خصوص این مسابقات و آمادگی بچهها برای ما صحبت بکنید.
شاه محمدیان: مسابقات کشوری مچ اندازی کشوری در بخش بانوان اسفندماه سال ۱۴۰۱ در راستای اعزام تیم ملی بانوان رشته مچ اندازی برگزار شد. بهترین نفرات کسانی که امتیازهای بالایی در این مسابقات داشتند و مسابقات کشوری که در استان کردستان شهرستان سنندج برگزار شد نفرات برتر انشاالله به مسابقات آسیایی همراه با تیم آقایان از هفتم تا چهاردهم اردیبهشت امسال در امارات به مسابقات آسیایی اعزام میشوند و حضور دارند.
این اعزام تیم بانوان ما در ۴ رده امید، نوجوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان خواهد بود البته من یک مژدهای هم بدهم که در رده معلولین هم ما یک نفر اعزام خواهیم کرد، ضمن این که ما دو سالی هست که در اعزامهای برون مرزی مان از داوران بانو هم استفاده میکنیم که انشاالله بتوانیم این رشته ورزشی را در زمینه داوری و فنی هم ارتقا بدهیم.
سوال: الان کسانی که قرار است به مسابقات مچ اندازی در امارات اعزام بشوند، مشخص شدند؟ چون اشاره کردید که در ردههای سنی مختلف هم قرار است که ما ورزشکار داشته باشیم، امید، نوجوانان، بزرگسالان، تعداد کاملا مشخص شده یا هنوز نه؟
شاه محمدیان: بله تعداد مشخص شده، ما فروردین ماه اردوی انتخابی اولیه را برگزار کردیم و انشاالله قبل از اعزام ما یک اردوی چند روزه تدارکاتی خواهیم داشت که این نفرات مشخص شدند.
سوال: چه کشورهایی در این دوره از مسابقات حضور خواهند داشت؟
شاه محمدیان: مسابقات، چون آسیایی هست معمولا کشورهای قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه و کشورهایی هستند که همیشه حضور پررنگی دارند و کشورهایی که در سطح آسیا هستند تقریبا بالای ۲۰ تا کشور خواهد بود که در این مسابقات هستند ترکیه هست و این کشورها حضور دارند.
سوال: داور ایرانی هم در این مسابقات داریم؟
شاه محمدیان: بله سه تا داور ایرانی داریم که حتما ما سعی میکنیم که در این مسابقات قضاوت کنند و انشاالله تجربهای باشد که از این مسابقات برگردند و این تجربه را منتقل کنند به داوران ایرانی که ما بتوانیم انشاالله پربارتر مسابقات داخلی مان را هم برگزار کنیم.
سوال: از آنجایی که رشته مچ اندازی تقریبا جدید هست البته که قدمت دارد، ولی این که مسابقاتی به این شکل داشته باشد، در کشور ما جدید هست و شاید خیلیها نمیدانند که مچ اندازی هم این قدر پیشرفت کرده که مسابقات کشوری دارد، مسابقات آسیایی دارد و مسابقات جهانی دارد، برای این که ما در کشورمان هم پیشرفت خیلی خوبی داشته باشیم در مچ اندازی، مهمترین اهدافی که فدراسیون شما دارد دنبال میکند چیست؟
شاه محمدیان: زیرساختهای این رشته به ویژه در بخش بانوان نیاز به تحولات زیادی دارد ما انشاالله در سال جاری در نظر داریم که تلاش کنیم تمام باشگاههای سراسر کشور به تجهیزات مچ اندازی که شامل یک میز هست، یک میز ساده که به شکل همگانی و قهرمانی قابل اجرا در تمام استانها خواهد بود تمام باشگاههایمان را تجهیز کنیم به این وسیله، ضمن این که ما میتوانیم به راحتی از این رشته در خانوادهها، در پارکها و مکانهای عمومی براحتی استفاده کنیم و بهره برداری کنیم و کاملا این رشته در دو بخش همگانی و قهرمانی قابل اجرا هست.
من عرض کنم این رشته در بخش آقایان بیست و ششمین یا بیست و هفتمین دوره اش برگزار شده تا پایان سال قبل و در بخش بانوان ششمین دوره بود من جا دارد این جا از وزارت محترم ورزش و جوانان تشکر کنم و جناب آقای دکتر نصیرزاده که بسیار تلاش کردند و همراه بخش بانوان بودند که انشاالله ما بتوانیم این رشته را در بخش بانوان هم یک تحول خوبی داشته باشیم و انشاالله ارتقا بدهیم.
سوال: یکی از مزیتهای خوب این رشته ورزشی هم همانطور که شما اشاره کردید قابلیت همگانی شدنش هست و اگر که زیرساختها فراهم شود قطعا تعداد کسانی که استقبال میکنند از این رشته ورزشی در بخش بانوان بیشتر خواهد بود.