رئیس فدراسیون ژیمناستیک گفت: برای ارتقای کیفیت ژیمناستیک ایران و موفقیت در عرصه های قهرمانی، از ظرفیت های مغفول مانده داخلی استفاده خواهیم کرد.
سوال: بعد از فراز و نشیبهای بسیار فدراسیون ژیمناستیک در دوره سرپرستی بعد از آقای احمدی، سرکار خانم مرزوقی با سرپرستی شماره اداره شد و بالاخره به ساحل امن آرامش رسید، انتخاباتی برگزار شد و ذیل این انتخابات جامعه ژیمناستیک به شما اعتماد کرد و رای اعتماد خودش را در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ به صندوق مجمع عمومی فدراسیون ژیمناستیک انداخت و شما را به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب کرد.
به نظر میرسد یک مقدار جامعه ژیمناستیک هم نسبت به این قضیه دلخوش شده است. خودتان از زمان حضور تا به امروز چه حسی نسبت به جامعه ژیمناستیک دارید با توجه به اینکه از خارج از این خانواده در حوزه مدیریتی این ورزش حضور پیدا کردید و چه برنامهها و چشم اندازهایی برای آینده این ورزش متصور هستید؟
حقدادی: من خیلی بیگانه با جامعه ژیمناستیک نبودم، چون در مدیریت استانی که حضور داشتم رشته ژیمناستیک ما یکی از رشتههای حوزه ورزش قهرمانی ما بود، جزو رشتههایی بود که در حوزه ورزش قهرمانی اهمیت ویژهای داشت ورزشکاران خوبی هم در استان مرکزی در ادوار مختلف در شاخههای مختلف ژیمناستیک هم در ایروبیک ژیمناستیک و هم در ژیمناستیک هنری در تیمهای ملی حضور داشتند، مربیان مختلفی و همچنین داوران و خبرگان ورزشی متعددی بودند که در استان ما در حوزه ژیمناستیک فعالیت میکردند. اما شاید آن چیزی که کمتر از آن اطلاع داشتم در بحث ژیمناستیک این بود که واقعاً پتانسیل نیروی انسانی بسیار خوبی را در کشور داریم که اینها میتوانند به لحاظ کیفی و فنی با یک هماهنگی چرخ ورزش ژیمناستیک را بیش از پیش به جلو ببرند و شاید خیلی برعکس آن چیزی که همه فکر میکنند که ما در رشتهای مثل ژیمناستیک باید متکی به بیرون ایران باشیم اعتقاد من این است که پتانسیلهای داخلی ما همه بالفعل نشدهاند و پتانسیلهای بالقوه زیادی داریم که باید از این ظرفیتها هم استفاده کنیم در راستای ارتقا کیفیت ژیمناستیک ایران در بُعد قهرمانی.
سوال: فکر میکنم این پراکندگی امتیازات و این که تعداد ژیمناستهای ما در دامنه نوجوانان و جوانان در سالهای اخیر یک مقدار کاسته شده است، برمی گردد به آن انگیزهها و آموزشهایی که باید به مربیان و همین منابع انسانی و سرمایههای انسانی که شما به نیکی به آن اشاره کردید برایشان در نظر گرفته شود. در حوزه آموزش چه برنامهای برای ژیمناستیک کشور دارید؟ آیا تعریف شده که ما برای آموزش باید چه کارهایی انجام دهیم یا خیر؟
حقدادی: هر زمان که در هر یک از فدراسیونهای ورزشی خیلی ما بخواهیم نیروی انسانی را که به عنوان ارزشمندترین منبع هر سازمان ورزشی است در تعریف مدیریت ورزشی همیشه اذعان داریم باید به آن اعتماد داشته باشیم وقتی نیروی انسانی ارزشمندترین منبع هر سازمان ورزشی است و شما بخواهید این منابع را خیلی ممیزی کنید پس نتیجه آن حاصلش چیزی بیشتر از آنچه که شما گفتید برداشت نمیکنید و این میشود که این پراکندگیها و بی انگیزگیها به وجود میآید. ما در فدراسیون ژیمناستیک نیازمند این هستیم که یک مقدار ممیزی کردن افراد را بگذاریم بر حسب شایستگیها و برحسب توانمندیها و نتایج قبلی که کسب شده است و یک مقدار هم به جوانها اعتماد کنیم و کسانی که در دورهای در حوزه ورزش قهرمانی بودند الان تبدیل شدند به افرادی که مطالعات علمی انجام دادند. علم روز ژیمناستیک دنیا را دنبال میکنند و قطعاً با این فناوری اطلاعاتی که الان وجود دارد در دنیا، قطعا اطلاعاتشان میتواند اطلاعات به روز و خوبی باشد و امید داریم بتوانیم از ظرفیت اینها استفاده کنیم و در بخش آموزش هم همین است ما سامانه یکپارچه آموزش را در فدراسیون ژیمناستیک داریم راهاندازی میکنیم.
بخش اعظمی از آن انجام شده و الان دارد اجرا میشود که این سیستم سنتی و صدور کارتهای دستی که کلی حرف و حدیث پشت آن بوده و در هر دورهای یک سری افراد اظهار نظرهایی میکردند که صددرصد نمیشود تعمیم داد، این را در فدراسیون ژیمناستیک باید جمع کنیم و یک سازمان نظاممند و بر مبنای یک کار کارشناسی شده و در بستر اینترنت این کار انجام میشود و قبلاً هم اقداماتی در فدراسیون شده بود، اما نهایی نشده بود داریم این را نهایی میکنیم که اولاً این سامانه یکپارچه سازی آموزش و صدور کارتها را به صورت آنلاین انجام دهیم این نکته اول، نکته دوم ما از روسای شاخههای مختلف فدراسیون ژیمناستیک و همچنین روسای هیئتهای استانی خواهش کردیم که در یک برنامه نظاممند بر اساس نیازمندیهای آموزشی در ابتدا حرکت کنند اول نیازمندیهای آموزشی را شناسایی کنیم در هر شاخه باید مشخص شود که نیازهای آموزشی ما چه است و ما نباید تبدیل شویم به فدراسیونی برای صدور درآمد فقط صرفا بیاییم دورهها و کلاسهایی برگ زار کنیم و بعد آخر خروجی کار ما مشخص نیست پنج هزار مربی درجه سه یا ده هزار مربی درجه سه یا n عدد، اما با کیفیت نامشخص. نه اگر ما در هر کدام از استانها حتی تعداد مربیان ما هم محدود باشد، اما کیفیت کار آنها یک کیفیت مشخص و قابل قبول باشد اولاً مردمی که به ما مراجعه میکنند با طیب خاطر و امنیت روانی، چون ژیمناستیک است و اگر مربیهای ما خبرگی لازم را نداشته باشند منجر به آسیبهای جبران ناپذیر میشود به نوآموزان و ورزشکاران در هر بخش و این است که یکی از کارهایی که باید انجام دهیم بحث کیفیتبخشی است ما به دنبال این هستیم که اولاً نیازمندیهای آموزش را در شاخهها مشخص کنیم و دوم اینکه راهکارهایی را داریم ترسیم میکنیم دورههای آموزش مختلف، کارگاههای مختلف این که یک مربی ما تا قرار است تبدیل شود به یک مربی درجه یک، واقعاً یک مربی درجه یک واقعی در کشور باشد یعنی تواناییهای فنی شاخص، دورههای متعدد چه در بحث دورههای عمومی ورزش و چه در بخش تخصصی کارگاههای لازم را بگذارند و بتواند بالا بیاید در همه شاخهها در بخش آقایان و در بخش بانوان.
سوال: شنوندهای پرسیدند دختر من در کلاس مربی گری درجه سه شرکت کرد و ۳۶۰ هزار تومان واریز کرد و قبول شد و برای دریافت گواهینامه میگویند دویست هزار تومان دیگر واریز کنید، فکر میکنم به طور کلی اگر بتوانید پاسخ دهید، قالب این که ما یک چارچوب نیاز داریم برای هم اطلاع رسانی و هم اینکه دستورالعملهای شرکت در کلاسها و دورهها را به عموم مردم اعلام کنیم نیاز است که این را در بُعد روابط عمومی با مردم راحت در میان بگذاریم، شنونده دیگری پرسیدند که از رئیس فدراسیون ژیمناستیک میخواهیم به وضعیت استانهایی مثل زنجان رسیدگی کنند در طول چهارسال اخیر اتفاقی نیفتاده زنجان در گذشته جزو بهترینها بود دیدم که شما سرپرست هیات ژیمناستیک استان تهران و همچنین خراسان جنوبی را تغییر دادید از این جهت احساس میکنم چشم اندازی را برای ایجاد تحول در استانهایی که یک مقدار دچار رکود شدند هم دارید. لطفا در مورد سوالات دوستان توضیح دهید.
حقدادی: من یک جمله ام را تکمیل کنم که در بحث آموزش، ما یک بحث آمایش سرزمینی را هم مدنظر داریم و باید با توجه به نیازمندیهای استانی هم حرکت کنیم، در قسمتهای مختلف کشور نیازمند یهای متفاوت وجود دارد که حتما باید در حوزه آموزش به آنها توجه شود و بر اساس نیازمندیهای استانی یک برنامه ریزی هم در طول و هم در عرض به صورت شطرنجی انجام دهیم تا به آن نقاط مطلوبمان دست پیدا کنیم.
در بخش آموزش هم همان سامانه یکپارچه آموزش ما بسیار گویا است یعنی شما به عنوان یک متقاضی کامل مشخص است که چه فرایندی را باید طی کنید و مبالغی که اشاره کردند به درستی آن شهریه کلاس برگزار کننده دریافت میکند که خیلی به فدراسیون ارتباطی ندارد و بخشی از این هزینه صدور کارت است که شما اشاره کردید. این نکته که اشاره کردید در بحث اطلاع رسانی بسیار درست است و باید با مردم شفاف صحبت کنیم یکی از راهها همان سامانه یکپارچه آموزش است که متقاضیان بعد از ورودشان کامل متوجه میشوند که چه مسیری را باید طی کنند. در بحث استانها هم نیازمند این هستیم که در ژیمناستیک در سطح کشور تعامل سازنده، پویا و خوبی با مدیران کل استانی داشته باشیم چرا که برعکس آن چیزی که بعضی از افراد فکر میکنند امکانات، زیرساختها در کشور ما در اختیار وزارت ورزش و جوانان است و در اختیار ادارات کل استانی است و تعامل رئیس هیات ما در سطح استان با اداره کل ورزش و جوانان برای ما بسیار مهم و با اهمیت است.
بنده حضورم در استان مرکزی تعامل هیات ژیمناستیک در استان ما منجر به این شده که در چهار سال گذشته سالن ژیمناستیک شهر اراک به صورت رایگان در اختیار هیئت ژیمناستیک استان قرار بگیرد و این دوستان فقط آن جا کار آموزشی، استعدادیابی انجام دهند و مجددا این را برای سه سال آینده تمدید کردیم و قبل از این که من از استان خارج شوم این اتفاق افتاد و الان هم سرپرست اداره کل استان مرکزی با یک هماهنگی بسیار خوب که از ایشان تشکر میکنم با هیات ما کار را ادامه میدهد و همکاری میکند این نتیجهای است که در کشور گرفته میشود و هیاتهای استانی ما هم باید با فدراسیون، هم بخشهای صنعتی و بخشهای غیر دولتی، آموزش و پرورش، دانشگاهها، نیروهای مسلح و خیلی از بخشهای اثرگذار در ورزش تعامل خوب، سازنده و هماهنگ داشته باشند که بتوانند چرخ ژیمناستیک را در استانها با سرعت بیشتری به حرکت درآورند، این خیلی برای ما مهم است.
به عنوان جمله پایانی این را عرض کنم که تمام عزیزانی که در ژیمناستیک کشور فعال هستند فارغ از هر نگاه، فارغ از هر دیدگاه، فارغ از این که در انتخابات چه رویکردی داشتند، درب فدراسیون ژیمناستیک به روی همه این عزیزان باز است اگر جابجاییها و تغییراتی است معنی اش این است و افراد نیست معنی آن تغییر در استفاده از توانمندی افراد در جایگاههای دیگری است. این را باید به این دید نگاه کنند دیدگاه و نظر ما این است که از همه عزیزان، از همه نگاهها و همه ظرفیتها و همه پتانسیلهای ژیمناستیک کشور، فارغ از هر دیدگاهی استفاده کنیم و برای جامعه ژیمناستیک کشورمان آرزوی بهترینها را دارم.