سرعت ذوب شدن یخچالهای کره زمین در مقایسه با ۳۰ سال گذشته پنج برابر بیشتر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی ویون در مطلبی از آب شدن یخچالهای قطبی و افزایش سطح آب دریاها خبر داد.
ذوب شدن صفحات یخ در قطب امری کاملا مشهود است و به گفته دانشمندان که بر روی دادههای بر گرفته از ماهوارهها کار میکنند، چالههای یخ زده زمین بیش از هفت هزار و ۵۶۰ میلیون تن از تودههای خود را طی ۳۰ سال گذشته از دست داده اند. سرعت ذوب شدن این یخچالها در مقایسه با ۳۰ سال گذشته پنج برابر بیشتر است. بر اساس این تحقیق انجام شده، از دست رفتن تودههای یخی در گرینلند و قطب جنوب عامل اصلی افزایش سطح آب دریاها محسوب میشود. ذوب شدن یخها در این دو مکان سبب افزایش سطح آب دریاها تا ۲۱ میلی متر شده است.
۲۰۱۹ بدترین سال از این حیث بود و طی این سال، در مجموع ۶۱۲ میلیارد تن یخ از دست رفت. چند دلیل برای افزایش سطح آب دریاها وجود دارد. این عوامل شامل عبارت است از موج گرما در مناطق قطبی، انبساط حرارتی آب در بحبوحه افزایش دمای هوا، آب شدن یخچالها در مناطق کوهستانی و کوچک شدن ابعاد دریاچهها و اجرام قارهای به علت فعالیتهای انسانی.
به گفته پژوهشگر و دکتر از مرکز نظارت قطبی مستقر در انگلیس، همه این اتفاقات سبب ایجاد پیچیدگیهایی برای جوامع ساحلی درسراسر جهان شده است و همچنین سبب خطر قرار گرفتن آنها در معرض سیل و فرسایش شده است. به گفته محققان، تسریع روند از دست رفتن صفحات یخی به معنای افزایش قابل توجه آب سطح دریاها طی یک دهه آینده است.