مردم افغانستان با برگزاری نماز عید فطر ماه روزه داری امسال را به پایان بردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پرس تی وی، عید فطر یا جشن ماه روزه داری که نشانه پایان ماه مبارک رمضان است در افغانستان مانند دیگر کشورهای مسلمان با برگزاری مراسمی گرامی داشته میشود. این رخداد آکنده از شادی جایگاه مهمی در اسلام دارد.
شهروند ۱: عید فطر هدیهای از جانب خداست و پیامبر ما گفته است امت من هر سال یک روز پر از شادی دارند. سنت اسلامی در این روز شامل پوشیدن لباسهای خوب و زدن عطر و رفتن به مسجد و شرکت در نماز عید است که به صورت جماعت برگزار میشود تا زمینه ساز اتحاد و برابری بیشتری میان مسلمانان شود. من بسیار خوشحالم که امروز به اینجا آمدم و به همه مسلمانان این عید را تبریک میگویم.
مردم اینجا با خریدن شیرینی و کلوچه از چند روز قبل برای عید آماده میشوند. در روز عید فطر، مردم با دیدار از بستگان عید را گرامی میدارند.
شهروند ۲: حالا که نماز را خواندیم مردم معمولا برای سلامتی خانوادههای خود دعا میکنند. سپس به دیدار بستگان خود میروند و با خوردن غذا عید را جشن میگیرند.
عید فطر صرفا روزی برای شادی نیست بلکه همچنین روزی برای مراقبت از فقراست. زکات فطریه مقداری پول است که سرپرستان خانوارها در کشورهای مسلمان (برای کمک به فقرا) میدهند.
شهروند ۳: کسی که دارای توان مالی است از نظر اسلام وظیفه دارد که این پول فطریه را بدهد. وی باید این پول را به فقرا، ایتام یا زنان بیوه یا دیگر افراد نیازمند بدهد. این پول معمولا به بستگان فقیر فرد پرداخت کننده ارایه میشود.
در کشورهای مسلمان، بسته به محل آن، مشاهده هلال ماه که نشانگر عید فطر است با هم تفاوت دارد. به همین خاطر امسال برخی کشورها جمعه را به عنوان عید فطر اعلام کردند در حالی که در برخی کشورهای دیگر، شنبه عید فطر است.
مسلمانان بعد از یک ماه خودداری از خوردن و آشامیدن از سحر تا مغرب، عید فطر را به عنوان هدیهای آسمانی قلمداد میکنند. به همین خاطر است که روزه گرفتن در روز عید فطر ممنوع است.