عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: سیاست گذار پولی به درستی تلاش میکند تا بانکها را منضبط سازد، زیرا مهار تورم به انضباط مالی نیاز دارد.
آقای نجم آبادی در ادامه اضافه کرد: نبودن تراز و ناترازی منجر به این شده است که این گروه از بانکها یا از بانک مرکزی یا از جاهای دیگر پول تهیه کنند که این کار سبب افزایش پایه پولی میشود و در سالی که به نام مهار تورم نامیده شده، ارتباط مستقیمی برافزایش تورم برجای خواهد گذاشت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین اظهار داشت: آقای فرزین درصدد برآمده تا بانکها را منضبط سازد زیرا ترازمندی به انضباط مالی نیاز دارد. بسیاری از مسائل و ابعاد حل مسئله مهار تورم به بانک مرکزی که مستقیما در نقطه کانونی امور مالی و پولی کشور قرار دارد، ربط پیدا میکند و مدیریت بانک مرکزی هم این نکته را به درستی مورد توجه قرار داده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درباره لحاظ شدن موضوع گزیر در قانون بانکداری تصریح کرد: تمام موارد در این قانون تقریبا به شکل جامع دیده شده است. نزدیک به ۱۰ سال کار علمی در دورههای مختلف مجلس صورت گرفت و تلاشهای فراوانی انجام شد، در نهایت مجلس یازدهم به این نتیجه رسید که بانک مرکزی برای مدیریت شرایط موجود باید استقلال ویژهای داشته باشد تا بتواند بر موسسات پولی و بانکها به صورت جدی تسلط پیدا کند.
محبی در ادامه هم گفت : به نظر میرسد که ابعاد مسئله به خوبی دیده شده و با قانون مصوب مجلس، بانک مرکزی میتواند در مدیریت نقدینگی در کشور گامهای خوبی بردارد. مجلس مباحث خود را درباره قانون بانکداری تمام کرده و به شورای نگهبان فرستاده، پس از رفع ابهام و اشکالات شورای نگهبان تبدیل به قانون خواهد شد.