مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: برداشت گیاهان دارویی به روش سنتی، پایداری شان را با مشکل مواجه میکند و بهرهبرداری باید بر اساس قراردادهای منطبق با سیاستگذاریها باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی، ترحم بهزاد گفت: تنوع اکولوژیکی و جغرافیایی کشور، گنجینهای از گیاهان دارویی با حداکثر مواد مؤثر را در اختیار ما قرار داده و در کشورمان ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم موجود جهان و بیش از ۸۴۲۳ گونه گیاهی که ۲۳۰۰ گونه آن دارویی است وجود دارند.
بهزاد در ادامه اضافه کرد: سیاست دفتر امور مراتع در مورد این گیاهان، شناسایی ظرفیتهای بالقوه تولید و امکان بهرهبرداری در قالب طرحهای تلفیقی، حفاظت از منابع ژنتیکی موجود و جلوگیری از برداشت گیاهان دارویی در معرض انقراض، امکان احیای گونههای گیاهی آندمیک در طبیعت و دورههای آموزشی برای کارشناسان بهرهبرداران و مرتعداران است البته در عملیات احیائی و توسعه گیاهان دارویی گونههای گیاهی که نیاز آبی کمی دارند، مورد توجه هستند.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی تأکید کرد: برداشت گیاهان دارویی به روش سنتی محدودیت دارد و پایداری این گونهها با مشکل مواجه میکند بهرهبرداری از گیاهانی که ریشه آنها دارای مواد مؤثر است نیز محدود است چرا که راه تکثیر و زادآوری این گیاهان از طریق ریشه است بهرهبرداری باید بر اساس قراردادهای منطبق با قوانین و سیاستگذاریها صورت بگیرد.
بهزاد افزود: بهرهبرداری باید در مقیاس و شیوهای باشد که سبب حفظ جمعیت گونه در دراز مدت شود و از گونههای نادر و در خطر انقراض نیز نباید برداشت شود.