رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه امسال خوشبختانه هیچگونه فوت ناشی از این بیماری در استان نداشته ایم به شناسایی یک هزار و ۲۵۱ مورد مبتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۱ در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پارسال با شناسایی به موقع این موارد و تحت درمان قرار گفتن آنان هیچ گونه فوت ناشی از این بیماری نداشتهایم.
دکتر غزنوی بیان کرد: شهرستان سراوان و سیب و وسوران به علت هم مرزی با پاکستان و همچنین ترددهای غیر قانونی، بیشترین موارد ابتلا را در بین شهرستان های تحت پوشش دانشگاه داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه علائم این بیماری تب، لرز، عرق، درد ستون فقرات، تهوع و استفراغ، زردی چهره و عطش فراوان است ادامه داد: از هم استانی های عزیز تقاضا داریم در صورت داشتن این علائم به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
دکتر غزنوی تأکید کرد: مردم در مناطقی که مالاریا شایع است از خوابیدن در فضای باز خودداری کنند، پوست خود را بپوشانند و پنجرهها و دیوارهای خانه خود را به حشره کش آغشته کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ابراز امیدواری کرد که با آگاهی بخشی و آموزش به مردم و انجام عملیات سمپاشی، لاروکشی، مه پاشی و تشدید بیماریابی شاهد کاهش موارد مثبت بیماری مالاریا باشیم.
دکتر غزنوی گفت: مسئولان بهداشت و درمان در سیستان و بلوچستان علاوه بر توزیع پشه بند در مناطق مرزی، مه پاشی کانونهای شیوع مالاریا، توزیع بسته آموزشی و نصب بنر در سطح روستاها و همچنین برگزاری جلسات هماهنگی با دهیاریها و شوراهای اسلامی و آموزشی برای روستاییان در نظر دارند تیم های مراقبت بهداشتی را در مرزهای غیر رسمی استان مستقر کنند تا شاهد کاهش شیوع این بیماری در استان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: ۶۱ درصد از موارد ابتلا مالاریا در سیستان و بلوچستان از نوع خطرناک و کشنده است.
دکترغزنوی ادامه داد: با توجه به اندمیک بودن بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت روستایی لام خون مالاریا و در برخی مراکز میکروسکوپیستهای مالاریا و کیت تشخیص سریع این بیماری وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: افرادی که تب لرز، ضعف بدن، سردرد و سابقه تردد در مناطق مرزی پاکستان را دارند حتما به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند زیرا تأخیر در شناسایی و درمان نکردن بیماری مالاریا باعث مرگ فرد مبتلا میشود.
دکترغزنوی گفت: هماینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیتهای تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.