رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه برای ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو هشدار داد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
همتی افزود : افرادی که با دام در ارتباط هستند نظیر کارگران کشتارگاه، دامداران، دلالان دام، پرسنل دامپزشکی، افراد شاغل در میادین دام و قصابان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.
این بیماری در دام علامت بالینی خاصی ندارد و صرفا ممکن است باعث تب خفیف شود لذا تشخیص بیماری در دام از روی علائم بالینی غیر ممکن است.
بیماری در انسان با تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف و تهوع بروز می کند و علائم خونریزی از روز سوم تا ششم شروع می شود.
به گفته همتی در سال گذشته حدود ۱۳۰۰۰۰۰ دام و دو میلیون و دویست هزار متر مربع جایگاه دامی به صورت رایگان سمپاشی شدند .
همچنین آموزش های لازم به افراد در معرض خطر به تعداد ۵ هزار نفر روز با توزیع چهار هزار برگ بروشور داده شده است .
در سال جدید نیز عملیات سمپاشی در مناطق محروم، نوار مرزی، کانونهای بیماری و همچنین آموزش و اطلاع رسانی به افراد در معرض خطر، مبارزه با کشتار غیرمجاز دام، نظارت بر بهداشت فرآورده های خام دامی در دستور کار است .
از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری ،
۱ - سمپاشی بدن و جایگاه دام در فصل بهار و تابستان با استفاده از سموم مناسب.
۲ - استفاده از پوشش مناسب در هنگام کار در دامداری.
۳- کارگران کشتارگاه و سلاخان باید در زمان کار لباس کار مخصوص، کلاه، ماسک و دستکش مناسب داشته باشند.
۴ - نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای یخچال صفر تا ۴ درجه جهت طی پروسه جمود نعشی و غیرفعال شدن ویروس.
۵ - بهسازی و نوسازی اماکن دامی جهت جلوگیری از رشد و تکثیر کنه ها.
۶ - عدم مصرف گوشت های استحصالی از کشتار غیرمجاز دام به دلیل عدم طی پروسه جمود نعشی و عدم نظارت دامپزشکی
اعلام شده است .