طرح حذف کاشت گونههای گیاهی پرآب طلب با هدف سازگاری با کم آبی در مشهد و بدنبال کاهش بارندگیها در مجموعه شرکت آب و فاضلاب مشهد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد روز سهشنبه گفت: در سال آبی جاری (از مهر ماه ۱۴۰۱ تا مهر ماه امسال) با کاهش ۶۴ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به متوسط بلند مدت مواجه هستیم و باید هرچه سریع تر نسبت به سازگاری با شرایط کم آبی آمادگی داشته باشیم.
حسین اسماعیلیان افزود: هم اینک فقط ۱۵ درصد از حجم ذخیره سدهای مشهد آب دارد و در وضعیت نگران کننده ای قرار داریم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه حذف گونه های پرآب در شرایط کم آبی ضروری است گفت: از این رو حذف مصارف بی رویه آب شرب و آبیاری گیاهان پرآب طلب در سطح این شرکت به عنوان یک اقدام عملی و با هدف الگوسازی سازگاری با کم آبی طی یک ابلاغ رسمی آغاز شده است.
اسماعیلیان افزود: ایجاد آمادگی ذهنی و تغییر در رویکرد مصارف آب شرب در سطح فضای سبز شهری و در ادارات و نهادهای شهر مشهد ضروری و شرکت آبفا مشهد در این زمینه پیشرو است از این رو استفاده از شیوه های نوین آبیاری برای نگهداری درختان و تاسیسات شرکت با کمترین مصرف آب شرب در دستور است.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد فعال است که در شهرستانهای تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان قرار دارند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.