نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری : مهاجرات پزشکان و پرستاران نگرانکننده و در حد یک فاجعه است که باید تدابیری در این خصوص اتخاذ شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، آیتالله عباس کعبی در دیدار با هیات رئیسه و مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: زمانی خوشحال بودیم که در بحث پزشکی و پرستاری خودکفا شدهایم، اما متاسفانه افزایش مهاجرت معکوس پزشکان و پرستاران طی چند سال اخیر به ویژه به کشورهای عربی نظیر عمان، قطر و امارات، ایجاد شهرهای پزشکی در این کشورها و پیشنهاد قیمتهای بالا به کادر پزشکی، نگرانکننده و در حد یک فاجعه است که باید تدابیری در این خصوص اتخاذ شود.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در عرصه پزشکی، تقوا مصداقهای زیادی دارد که بسیار فراتر از اخلاق پزشکی است و اخلاق پزشکی تنها گوشه بسیار کوچکی از مصادیق فراوان تقوا در حوزه بهداشت، آموزش، درمان و عرصه سلامت است گفت : حق الناس به دو دسته فردی و عمومی تقسیم میشود که سلامت و بهداشت در ردیف حق الناس عمومی قرار میگیرد.
وی افزود: طبعاً بخش سلامت، حق الناس عمومی است و با اینکه متولی آن به ظاهر وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی میباشد، اما باید گفت که بهداشت، فرا بخشی، فرا سازمانی و فرا قوهای است؛ چراکه تامین سلامت، بهداشت و درمان، وظیفه تمامی قوای عمومی است. قوه مجریه با همه وزارتخانهها، قوه مقننه و قوه قضاییه، مجمع تشخیص، شورای نگهبان و همه دستگاههای عمومی باید درگیر بخش سلامت شوند و وزارت بهداشت میتواند ستاد و دبیرخانه این کار باشد.
آیت الله کعبی با بیان اینکه بحث بهداشت و سلامت بدون کمک بخشهای گوناگون نظام و دولت نمیتواند به سرمنزل مقصود برسد. ما در زمینههای آموزش پزشکی، درمان، بهداشت و سلامت پیشرفتهای بسیاری داشتیم؛ پیشرفتهای ارزشمند و قابل تقدیر. اما با مطلوب مورد نظرمان هنوز فاصله زیادی داریم و باید بیشتر فعالیت کنیم تا به این مطلوب برسیم.
وی در ادامه عنوان کرد: اسناد بالادستی نظام مثل قانون اساسی و سیاستهای کلی سلامت باید مبنا قرار بگیرد و قوانین، مقررات و بخشنامهها متناسب با اینها متحول شده و بسترهایی ویژه جهت اجرایی شدن سیاستهای کلی سلامت در کل کشور و استان خوزستان فراهم گردد.
آیت الله کعبی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در زمینه تحقق شعار سال گفت : وزارت بهداشت، دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی باید سهم خود را در شعار سال، بررسی کنند.
او خاطرنشان کرد: در بحث رشد تولید، اقدامات اولیه برای راهاندازی پارک علم و فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اقدام ارزشمندی است که در حوزه اقتصاد دانش بنیان میتواند موثر و کارآمد باشد.
آیت الله کعبی گفت: دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای سال ۱۴۰۲ باید برنامه تحول داشته باشد و با رویکرد مقام معظم رهبری پیش برود که نقاط ضعف را شناسایی کرده، نقاط قوت را ببیند و تلاش کند نقاط ضعف را مرتفع نماید.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: ممکن است در بخش سلامت مثل تمامی بخشهای دیگر نظیر اقتصاد، فرهنگ و امنیت اختلاف سلیقه وجود داشته باشد، اما سیاستهای کلی نظام که توسط رهبری ابلاغ شده، فصل الخطاب و برای همه لازم الاجرا است و باید عملیاتی شود که خیر و برکت به همراه دارد.
وی ادامه داد: زمانی خوشحال بودیم که در بحث پزشکی و پرستاری خودکفا شدهایم، اما متاسفانه افزایش هجرت معکوس پزشکان و پرستاران طی چند سال اخیر به ویژه به کشورهای عربی نظیر عمان، قطر و امارات، ایجاد شهرهای پزشکی در این کشورها و پیشنهاد قیمتهای بالا به کادر پزشکی، نگرانکننده و در حد یک فاجعه است که باید تدابیری در این خصوص اتخاذ شود.
او همچنین با اشاره به اینکه غربالگری سلامت در همه ابعاد لازم و حیاتی است و باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت بگیرد، گفت: پزشک خانواده، پرونده سلامت الکترونیک، سبک زندگی، آموزش و پژوهش، محیط زیست، امنیت غذایی، دارو، بیمههای اجتماعی، گروههای خاص، اقتصاد و طب سنتی همگی از موضوعات مهم حوزه سلامت هستند که باید بیش از پیش به آنها توجه شود.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه متاسفانه در سالهای اخیر به موضوع طب سنتی به شکل افراط و تفریطی نگاه شده است گفت: نگاه افراطی این است که همه چیز را در گرو طب سنتی میدانند، نگاه تفریطی این است که میگویند طب سنتی، موضوع بیهودهای است. نگاهی دیگر، طب سنتی را تکمیلی میداند و آن را تکمیلی برای درمان و علم پزشکی در نظر میگیرند و البته روی هم رفته باید به طب سنتی توجه شود.
وی افزود: این سالها غوغایی در یک عرصه شکل گرفت که آن موضوعی به نام طب اسلامی است و باید توجه داشت چیزی به نام طب اسلامی وجود ندارد؛ ما تابع علم هستیم و علم و ایمان باید با هم آمیخته شوند و علم منهای ایمان منجر به جنایت و ایمان منهای علم منجر به عقبماندگی خواهد شد و این دو باید با یکدیگر تلفیق شوند.
آیت الله کعبی به بند چهاردهم سیاستهای سلامت اشاره کرد و گفت: این بند مبنی بر تحول راهبردی علوم پزشکی با رویکرد نظام نوآوری و برنامهریزی برای دستیابی به مرجعیت علمی در علوم، فنون و ارائه خدمات پزشکی است که خوزستان در این زمینه پتانسیل بالایی دارد و میتوان از کشورهای همسایه استفاده کرد و استان را به عنوان یک قطب مهم کشور در زمینه توریسم درمانی معرفی کرد و حتی میتوان یک شهر درمانی ایجاد کرد.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری همچنین به سفر پیش روی رئیس جمهور به استان خوزستان اشاره کرد و افزود: تمام تلاشمان بر این است که تمامی حوزهها، مخصوصا حوزه سلامت استان از این سفر منتفع شوند و با طرحها و مصوبات کلیدی، بتوان به مردم شریف استان در بخش بهداشت و درمان کمک قابل توجهی کرد.