رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز: وبا، بیماری عفونی رودهای است که با دفع آب و املاح بدن ممکن است موجب مرگ بیمار شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، دکتر شایسته شمی پور گفت: بیماری التور (وبا) بیماری عفونی رودهای است که میتواند به سرعت در یک منطقه وسیع گسترش یابد، تعداد زیادی از افراد را در همه گروههای سنی مبتلا کند و مبتلایان با بیماری شدید در عرض چندین ساعت منجر به کم آبی شدید و مرگ میشوند.
وی با بیان اینکه این بیماری عفونی در اثر میکروبی به نام کلرا ایجاد میشود، افزود: عمدهترین علائم وبا، اسهال و استفراغ است که در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای یک تا ۲ روز ادامه مییابد.
دکتر شمی پور میگوید: در این بیماری دفع آب و املاح بدن ممکن است موجب مرگ بیمار شود، ولی در صورت درمان به موقع و مناسب، این بیماری کشنده نیست.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: عامل بیماری وبا در آب، محیطهای مرطوب، انواع میوه، سبزی و گوشت به مدت ۷-۱ روز زنده میماند، در آب استریل تا یک ماه، آبهای سطحی ۲۴ ساعت و مخازن آب ۲ هفته باقی میماند و این میکروب به دلیل مقاوم بودن به یخ زدگی میتواند به مدت ۶-۴ هفته در یخ زنده بماند.
وی راههای انتقال این بیماری را از آبهای آشامیدنی آلوده و غیر بهداشتی، مصرف مواد غذایی آلوده مانند میوه و سبزیجاتی که به درستی شسته نشده باشند، آلوده شدن غذاهای پخته شده، استفاده از غذاهای شب مانده که در یخچال نگهداری نشده و انتقال آلودگی از طریق دستهای شسته نشده عنوان کرد.
دکتر شمی پور اضافه کرد: تشدید اقدامات سلامت محیط، تشدید برنامههای نظارتی، کنترلهای بهداشتی و انجام نمونهبرداری هدفمند از آب و مواد غذایی در سطح عرضه، پیش بینی و برآورد تهیه و فراهم کردن همه مواد و ملزومات برای مقابله با اپیدمیها و بحرانهای احتمالی، طرح موضوع اهمیت بیماریهای منتقله از آب و غذا در جلسه ویژه کارگروه بهداشت و امنیت غذایی شهرستان و... از مهمترین اقداماتی است که انتظار میرود با شدت بیشتری انجام شود.