مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان توضیحاتی درخصوص ثبت جهانی محوطههای تاریخی ایذه و جندی شاپور دزفول ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان با تبریک روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، گفت: این روز فرصتی برای توجه عمومی به ظرفیتهای حوزه میراث فرهنگی است.
وی افزود: ایذه و منظر فرهنگی دهدز از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در فهرست میراث جهانی مطرح شده اند و پروندههای آنها درحال تکمیل هستند و به زودی پس از اینکه پلان مدیریتی این آثار تکمیل شوند، در یونسکو مطرح میشود.
آقای ارسطوزاده ادامه داد: ثبت جهانی محوطههای تاریخی روباز جندی شاپور دزفول و ایذه منوط به انجام فعالیتهای میدانی و آماده سازی بستر در محوطهها است که برنامه ریزیها انجام شده و به صورت سالانه پیگیری میشوند تا به نتیجه برسند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان به وجود بیش از یکهزار اثر شناسایی و ثبت ملی شده، ۲ هزار اثر شناسایی شده دارای ارزش، ۶ بافت تاریخی و ۴ اثر میراث جهانی در استان اشاره و اضافه کرد: ۳ اثر از میراث جهانی شامل؛ شوش، شوشتر و چغازنبیل مختص استان است و خط آهن سراسری جنوب به شمال نیز که بخشی از آن در خوزستان قرار دارد، نیز از دیگر میراث جهانی محسوب میشود.