پیوند میان دانش موجود در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به صنایع و واحدهای تولیدی به پویایی و تحول جدی در صنعت و پاسخگویی به نیازهای فناورانه کشور منجر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این روند پویا در کشورهای توسعه یافته نیز دنبال شده و نتایج آن با ثبت و بهکارگیری صنایع پیشرفته و مقتدر به اثبات رسیده است. نیروهای دانشی و تخصصی که بهترین گزینه برای پاسخ به نیازهای فناورانه هستند و میتوانند به شکل تخصصی به نیازها پاسخی فناورانه دهند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز برای اتصال نیروهای دانشی در حوزه زیستفناوری به صنعت اقدام کرده است. در این طرح هر دانشگاه به یک یا چند شرکت دانشبنیان و فناور برای توسعه فناوریهای مورد نیاز همان شرکتها متصل میشوند. راه حلی که در شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور نیز به تصویب رسیده است.
به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری؛ در اجرای این برنامه ماموریتهای ویژهای بر اساس توانمندیهای موجود در دانشگاهها به این مراکز محول میشود تا نیازها بر مبنای ظرفیتهای موجود پاسخ داده شود. نیازهای شرکتهای دانشبنیان نیز به دانشگاهها معرفی میشود تا افراد توانمند به میدان بیایند و از همان دانشگاه وارد بازار و صنعت شوند. موضوعی که سالها است مورد تاکید و اصرار فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری قرار دارد.