تعداد نانواییهای فعال استان مرکزی در بخش نان کامل به ۷۰ واحد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: باتوجه به لزوم تأمین نان سبوسدار در سفره مردم اسفند سال گذشته ، نهضت احیای نان کامل در استان کلید خورد.
ملکی افزود: با مصوبه شورای سیاستگذاری نهضت احیا و ترویج نان کامل در استان، نقشه راه برای احیا و ترویج نان کامل مشخص شد.
او اضافه کرد: نان قوت غالب اکثر مردم است؛ حدود نیمی از پروتئین و انرژی موردنیاز بدن توسط نان تأمین میشود به همین دلیل سلامت آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ملکی گفت: ماهانه حدود ۱۲ هزار تن آرد در یکهزار و ۵۷۲ واحد نانوایی موجود در استان مرکزی مصرف میشود؛ از ابتدای سال واردات یکهزار و ۴۰۰ تن گندم نیز در راستای اختلاط با گندم تولیدی استان، صورت گرفته است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی افزود: تا پایان سال گذشته تعداد نانواییهای تولیدکننده نان کامل در استان مرکزی ۵۶ واحد بود که با اضافه شدن ۱۴ واحد دیگر از ابتدای سال جاری تاکنون به ۷۰ واحد افزایش یافت.
ملکی ادامه داد: برای تولید نان کامل در این نانواییها ماهیانه به طور میانیگین ۲۰۰ تن آرد مصرف میشود.
سبوس نان باعث جلوگیری از یبوست میشود؛ همچنین سبوس از مواد غذایی مورد نیاز باکتریهای روده است که علیه بیماریهای میکروبی روده عمل میکند و سیستم ایمنی بدن را نیز فعال میکند.
کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو، از دیگر مزایای استفاده از مصرف نان کامل است.