«برنامه جهانی غذا» اعلام کرد فعالیتهای بشر دوستانه خود را در سودان به علت درگیریها در این کشور به طور موقت به حال تعلیق در آورد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه اسکای نیوز، با کشته شدن ۳ نفر از کارکنان "برنامه جهانی غذا" و زخمی شدن دو نفر دیگر در درگیریهای سودان، این سازمان فعالیتهای خود را در این کشور به طور موقت به حال تعلیق در آورد.
آتش درگیریهای شدید در سودان دامن سازمانهای امدادی را نیز گرفت. در درگیریهای دارفور شماری از کارکنان برنامه جهانی غذا کشته یا زخمی شدند. به همین علت این سازمان تصمیم گرفت عملیات خود را در این کشور به طور موقت به حال تعلیق در آورد. رئیس برنامه جهانی غذا اندوه و ناراحتی خود را از این حادثه دلخراش ابراز و اعلام کرد با توجه به وضع کنونی امنیتی ادامه فعالیت امکانپذیر نیست.
خسارتها حتی به مراکز انسانی نیز کشیده شده است و تاسیسات بین المللی در دارفور و هواپیمای متعلق به سازمان ملل متحد در فرودگاه خرطوم که برنامه جهانی غذا مدیریت آن را به عهده داشت هدف قرار گرفت به همین علت این سازمان نتوانست کارکنان و کمکها را به داخل کشور منتقل کند. این موضوع ممکن است باعث قطع حمایت از میلیونها نفری شود که فعالیتهای برنامه جهانی غذا شامل حال آنها میشد. در سال ۲۰۱۹ این سازمان بین المللی طرح واکنش فوق العاده را در سودان تصویب کرد که تا پایان سال جاری ادامه دارد. هزینه این طرح دو میلیارد و ۲۷۱ میلیون دلار برآورد میشود. این طرح بر کمک به سودان در تحقق اهداف توسعه آن و از بین بردن گرسنگی و حمایت از خرده کشاورزان متمرکز است و تنها در سال گذشته، بیش از نه میلیون نفر در قالب این طرح از برنامه جهانی غذا حمایتهای بشردوستانه دریافت کرده اند.
همچنین سازمان ملل متحد پیشتر هشدار داده بود که یک سوم جمعیت این کشور با شبح گرسنگی روبرو هستند. این در حالی است که مسئولان برنامه جهانی غذا تاکید کردند که بیش از یکصد هزار کودک به علت سوء تغذیه با خطر مرگ مواجه هستند که با تعلیق خدمات امدادی، سرنوشتی نامعلوم در انتظار آنان است. کارکنان امدادی در انتظار پاسخ مثبت مقامات سودان به درخواستهای بین المللی برای تضمین امنیت آنها هستند تا فعالیت بشر دوستانه خود را از سربگیرند.