آیت الله اعرافی با ابراز نگرانی از تلاش دشمن برای از بین بردن هویت جوانان، تلاش بر روی زیرساختهای فکری، معرفتی، تمدنی را از وظایف دانشگاه و حوزه دانست.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه افزود: امروز دشمن بیش از گذشته به دنبال بی هویت کردن نسل جوان و نوجوان، همچنین قشر تحصیل کرده جامعه اسلامی است، لذا دانشگاهها و البته حوزههای علمیه باید بر روی زیرساختهای فکری، معرفتی، تاریخی و تمدنی با جدیّت کار کنند.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: دانشگاه محل ورود افکار و اندیشههای نو و جدید است و تقویت کرسیهای نظریه پردازی، آزاداندیشی و نقد و بررسی برای این منظور میتواند برای یک اندیشه نو و سازنده و همسو بسیار اثربخش باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به رشتهها و گرایشهای علوم پایه به ویژه فنی و مهندسی پرداخت و گفت: باید تلاش کنید این رشتهها از چهار زاویه «فلسفه اسلامی»، «فقهی حقوقی»، «اخلاقی ارزشی» و «تاریخی و تمدنی»، دانشجو وقتی میآید فیزیک، شیمی، فنی و مهندسی و پزشکی میخواند باید این زوایای دید اسلامی را در نسبت با رشته خود بداند، متاسفانه الان در نظام آموزشی ما این تعبیه نشده، ولی از دانشگاههای قم انتظار بیشتری است که دست کم به صورت حداقل یک کارگاهی برای هر یک از این زوایا داشته باشند. البته ما این اضلاع را در رشتههای جدید حوزه دیده ایم، ولی هنوز عملیاتی نشده است.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: دانشگاههای قم باید سرآمد سایر دانشگاههای کشور باشند و بخشی از آن هم متوجه حوزه علمیه است که باید بیش از پیش با دانشگاههای قم هم افزایی و تعامل داشته باشد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه تأکید کرد: تمام تلاش و فعالیتهای شما نمادی از حوزه و دانشگاه و علم و دین است و این تعامل حوزه و دانشگاه باید در قم رقم بخورد و همه این تلاشها و فعالیتهایی که ارائه کردید، نمادی از علم و دین است. این تعامل همراهی و هم افزایی بسیار ارزشمند است و باید بیش از پیش به آن توجه شود، تا نسخههای به هم نزدیک همسوبا بینشهای دینی و اجتماعی ارائه گردد.