مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این دانشگاه با بیش از ۱۷۲ سال سابقهی فعالیت علمی، تاریخچه اش به دارالفنون و تربیت نخستین پزشکان ایرانی بر میگردد و به عنوان نخستین مرکز نوین آموزش علمی پزشکی کشور شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ دکتر "ماشاءالله ترابی" با بیان اینکه در این سالها تقریبا تمام همه گیریهایی را که در کشور اتفاق افتاده است، دانش آموختگان دانشگاه تهران مدیریت کرده اند، گفت: در بحث بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران جزو نخستین دانشگاههایی بود که توانست با حدود ۲۲۰ نفر از متخصصان رشتههای مختلف مصاحبه و شیوه نامههای درمانی ویژه پزشکان عمومی را در درمان بیماری کرونا تولید کند و در نتیجه این کار عظیم علمی توانستیم کتابی را با عنوان مدیریت مسیرنمای پیشرفت بیماری کرونا و دستورالعمل فعالیت پزشکان عمومی تدوین کنیم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه حدود ۷۸ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران جزو دانشمندان برتر یک درصد جهان هستند، افزود: بسیاری از پیشرفتها و تأسیس رشتههای جدید پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران شاهد بودیم. استادان بزرگی در رشتههای مختلف پزشکی در این دانشگاه تربیت شدند که به تولید و نشر علم و خدمت به مردم پرداختند.
دکتر ترابی با اشاره به دستاوردهای بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: توسعه فیزیکی بیمارستانها قدم بزرگی بود که در این اواخر با راه اندازی نخستین کلان بیمارستان هوشمند کشور به نام حضرت مهدی آغاز شد و به زودی بیمارستان تخصصی کودکان حکیم در منطقه یافت آباد تهران افتتاح خواهد شد که میتوان به عنوان نمونه مشارکت خیرین در نظام سلامت از آن نام برد از آن جهت که همه ی مراحل ساخت آن را خیر به تنهایی فراهم کرده است و دانشگاه تنها در تجهیز و تکمیل نیروی انسانی فعال است و ان شاءالله در ماه خرداد افتتاح خواهد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دستاوردهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تحریمها چالشهای بسیاری را در حوزه دستاوردهای علمی به وجود آورد، اما دانشمندان با تلاش توانستند در حوزههای مختلف پاسخگوی نیاز بیماران باشند، به طور مثال در بخش چشم پزشکی که بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی خدمات کم نظیر و منحصر به فردی را به مردم ارائه میکند، پس از انکه شرکت ایتالیایی ارسال قطرههای چشمی را که بعد از اعمال جراحی چشم استفاده میشد متوقف کرد، دانشمندان ایرانی توانستند با استفاده از خون بیمار قطرات چشمی اوتولوگی را تولید کنند که ۱۳ برابر سرعت ترمیم زخم را در ناحیه چشم افزایش میدهد.
دکتر ترابی همچنین با اشاره به ساخت نخستین ربات جراح سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این ربات سیستم هوشمندی است که در مراکز خاص برای جراحی و آموزش استفاده میشود و قابلیت انجام انواع و اقسام عملهای جراحی را دارد، اکنون بیشتر در مرحله آموزشی از آن استفاده میشود تا به تدریج در بالین هم مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دانشجویان تخصصی در دوره رزیدنتی و آمورزشی خود باید با این فناوری آشنا بشوند و کاربردهای وسیع آن را بشناسند تا استفاده از آن در مرحله انسانی شروع شود ادامه داد، گفت: این رباتها برای انجام عملهای جراحی که از راه دور اتفاق میافتد و امکان حضور همه افراد گروه جراحی نیست میتوان توسط ربات انجام داد.
دکتر ترابی با بیان اینکه ربات سینا رقیب ربات داوینچی آمریکایی است، گفت: تا بحال ۶ تا از این رباتها ساخته شده است که پارسال موفق به فروش سه عدد از آنها به اندونزی شدیم و سه تای آن در بیمارستان سینا مجتمع بیمارستانی امام خمینی مورد استفاده قرار میگیرد.