امسال تولید ۳ میلیون نهال در خراسان جنوبی پیش بینی شده است.
نصرآبادی با بیان اینکه استان به کارگاه تولید نهال در حوزه منابع طبیعی تبدیل شده است، افزود: تولید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور در دستور کار است؛ که از این میزان خراسان جنوبی نیز سهم بسزایی دارد.
وی افزود:در طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون نهال تولید شد و در سال ۱۴۰۲ پیش بینی برای تولید ۳ میلیون نهال است و برای سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ به تفکیک هرسال ۴ میلیون برنامه ریزی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت:در خراسان جنوبی بزرگترین سطح نهالستان در شهرستان درمیان با مساحت ۵۶/۶هکتار است.
نصرآبادی بابیان اینکه زمینه مشارکت مردم استان در کاشت درخت بسیار خوب است، افزود: نحوه مشارکت صاحبان صنایع، کار آفرینان و کارخانهها فعلاً قابل قبول است، اما انتظار میرود با توجه به شرایط استان به دلیل خشکی و بیابانی بودن منطقه شاهد افزایش ضریب تولید و کاشت این نهالها باشیم.
وی گفت:در کنار سایر طرحها نظیر آبخیزداری و بیابان زدایی احیا مراتع و صدور اسناد کاداستری و رفع تداخلات، کاشت درخت به عنوان یکی از اولویتهایی که در استان باید عملیاتی شود.
نصرآبادی با بیان اینکه نهالستانهای متروکه یا نیمه متروکه با اجرای این طرح مجدد احیا شدند و در مدار تولید گونههای بومی مناسب و مقاوم قرار گرفتند، افزود: امیدواریم در استان بتوانیم به فرمایشهای رهبر معظم انقلاب در هفته منابع طبیعی که فرمودند باید هر ایرانی سه اصله نهال بکارد، دست یابیم.
وی با بیان اینکه موضوع آبیاری در جنگل کاری یک سرمایه گذاری است، افزود: اگر بتوانیم چند سالی این جنگل کاریها را نگه داریم میتوانند در سالهای آینده و بعد از آن شاهد تولید آب باشیم به این نحو که از چهار پنج سالگی شروع به سایه انداختن میکنند و تبخیر را کاهش میدهند و ذخیره و نفوذ آب بیشتر خواهد شد.