۱۴ عنصر راهبردی معدنی در کشور فعال میشود
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: تاکنون تمرکز اصلی در کشور بر روی زنجیرههای آهن و فولاد، سرب و روی، مس، طلا و آلومینیم بوده اما از دو سال پیش تاکنون به دنبال عناصر راهبردی و مورد نیاز کشور رفتیم و دست کم ۱۴ عنصر و رشته فعالیت دیگر فعال خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)؛ آقای وجیه الله جعفری با اشاره به طرح انتخاب عناصر راهبردی افزود: در این عناصر که تاکنون واردکننده آنها نیز بودیم، نیازمند تلاش و برنامهریزی برای اکتشاف و ارتقای فناوری و نوآوری هستیم.
وی گفت: اجرای هر یک از این طرحهای ۱۴گانه، از یک میلیون تا ۵۰۰ میلیون دلار ارزبری دارد.
جعفری با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه عنصر لیتیوم در سال گذشته، از انعقاد تفاهمنامهای در همین زمینه با دانشگاه صنعتی شریف خبر داد تا موضوع استحصال لیتیوم از شورابهها در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال شود.
افزایش تولید اکثر محصولات معدنی و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۱
وی ادامه داد: در سال گذشته با وجود همه محدودیتها و مشکلات موجود از جمله قطعیهای برق و گاز، اما در تولید اکثر مواد و محصولات معدنی رشد به ثبت رسید.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عوامل اساسی این مهم را تلاش برای استفاده از ظرفیت کامل کارخانهها و شرکتها و تقویت بازار داخلی و صادراتی و همچنین برنامهریزی برای تأمین مواد اولیه و سایر نیازهای تولید در زمان قطعیها عنوان کرد.
جعفری گفت: سال گذشته در حوزه اکتشافات اقدامات جدی به انجام رسید و تلاش شد تا بخش عمدهای از پروانههای جدید در مدار اکتشاف قرار بگیرد.
وی افزود: بر این اساس، اکثر پهنههای در اختیار ایمیدرو و همچنین پهنههایی که امور مربوط به آنها توسط معاونت معدنی وزارت صمت دنبال میشد، به آنومالیهای شناخته شده تبدیل شدند تا پروانه اکتشاف برای آنها صادر شود.
جعفری گفت: هرچند تکلیف برخی دیگر از پهنهها نیز منتظر پاسخ استعلام دستگاههای مرتبط است، اما مجوزها نیز به مرور حال صدور است و در بازه زمانی دو ساله بهتدریج ذخایر جدید وارد مدار میشود.
وی همچنین به طرحها و پروژههای نیمهتمام اشاره کرد و افزود: در این زمینه برنامهای تدوین شده تا طرحها و پروژههای نیمهتمام بر زمین مانده را شناسایی و عارضهیابی و برای رفع مشکلاتشان برنامهریزی کنیم.
جعفری ادامه داد: اکنون مشاور این طرح انتخاب شده و آغاز به کار کرده است.
وی در زمینه گوهرسنگها نیز گفت: در سال گذشته ایمیدرو با همکاری سازمان فنی و حرفهای کشور، دورههای آموزشی گوهرتراشی برای ۵۶۰ نفر از علاقهمندان را در ۲۳ استان برگزار کرد.
معاون وزیر صمت همچنین از فعالیت نخستین نیروگاه ساخت شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی در استان سمنان خبر داد و افزود: شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی ۲۱ ساختگاه نیروگاهی با ظرفیت ۱۷ هزار مگاوات تأسیس میکنند که به این منظور بخشی از نیروگاهها از نوع انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
چه شد
صد ا و سیما لطفا پیگیری
ممنون
یک گزارش از دفتر ایمیدرو تهران
یک گزارش از یک معدن زیرمجموعه ایمیدرو در کرمان یا یزد یا زیراب
آن هم در حق کارگر مظلوم معدن
از بیست و سی صدا و سیما انتظار کمک داریم
لطفا به مسایل ایمیدرو توجه کنید
ظلم به کارگران - حیف و میل اموال دولتی - استخدام فرزند افراد با نفوذ
شرکت تجلی
شرکت توسعه معادن فلزات
شرکت توسعه معادن صدر جهان
شرکت میدکو
حقایق جالبی را روشن میکند .
داروی تورم این فساد زدایی ها است .