پژوهشگران اصفهانی موفق به طراحی و تولید پنل های خورشیدی ماهوارههای فضایی شدند.
جعفر مطلب زاده گفت: پنل تولید شده مجموعهای سلول است که بر روی یک ساندویچ پانل با هسته لانه زنبوری قرار گرفته است و پوشش مقاوم در مقابل تشعشعات فضایی، اتصالات الکتریکی، دیودهای محافظ و کانکتورهای اتصال پانل از قابلیتهای آن به شمار میرود.
وی با بیان اینکه این پنلها از اتصال سلولهای خورشیدی به یکدیگر و مجموعهای از آرایههای منظم تشکیل میشود گفت: یکی از متداولترین راههای تأمین انرژی اجزای مصرف کننده داخلی ماهوارهها، استفاده از پنلهای مجهز به سلولهای خورشیدی است که با توجه به محدودیت فضا و وزن در ماهواره ها، بالا بودن بازدهی سلول یک مزیت محسوب میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گفت: در این پنل برای افزایش بازدهی سلولهای آن از سلولهای گالیم آرسناید، به منظور تامین انرژی ماهوارههای جدید استفاده شده که اجزای پنل دارای مشخصات فنی قابل قبول طبق استاندارد فضایی اروپا ECSS است.
پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان از سال ۱۳۶۴ با عنوان مرکز تحقیقات مهندسی در حوزه تحقیقات کاربردی و توسعه فناوریهای نوین طرحهای متعددی متناسب با نیازهای صنعتی و فناوری کشور اجرا کرده و روی موضوعات مولدهای انرژی، مواد و آلیاژهای نوین، المانهای کنترل حرارت، طیفسنجی و تجهیزات میکرو الکترونیک فعالیت میکند.
پژوهشکده مواد و انرژی اصفهان از سال ۱۳۹۰ به پژوهشگاه فضایی ایران منتقل و به پژوهشکده ارتقاء یافته و عضوی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب میشود.