رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: مولدسازی مدارس زمینه ساز افزایش اعتبارات در ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس است و در نهایت دانش آموزان ذینفع این طرح خواهند بود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ادامه داد: از محل مولدسازی مدارس و املاک مازاد آموزش و پرورش میتوان اعتبار ساخت یک مدرسه چند کلاسه را به اعتبار ساخت یک مجتمع آموزشی افزایش داد. مولدسازی زمینه ساز افزایش اعتبارات در ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس است.
خان محمدی با اشاره به دور دوم سفر رییس جمهور به استان سمنان، افزود: اولویت ما در این سفر باید برنامه ریزی و هماهنگی برای جذب اعتبارات برای تکمیل طرحهای نیمه تمام آموزشی استان باشد و با بررسی، هماهنگی و نگاه عادلانه از ظرفیتهای اعتباری سفر دوم ریاست جمهوری استفاده شود.
در این دیدار، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان نیز گفت: اعتبارات از محل تملک و دارایی به نوسازی، بازسازی و تجهیز مدارس استان سمنان سال گذشته ۲/ ۵۶ درصد افزایش یافت.
وی تاکیدکرد: سازمان نوسازی باید به دنبال تکمیل طرح اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان، کمک در تأمین اعتبار ساخت تنها مدرسه مشارکتی خیرساز اوتیسم در سمنان، سیستم سرمایشی مدرسهها باشد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان نیز در این جلسه گفت: ۹۳ طرح آموزشی شامل ۵۸۶ کلاس درس با ۱۴۵ هزار مترمربع زیربنا و ۵۰ درصد طرحهای آموزشی به صورت مشارکتی در این استان در دست ساخت است.
وی یادآور شد: اعتبارات استانی مربوط به نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان سال گذشته افزایش ۵۰ درصدی داشت. افزایش اعتبارات برای ساخت، نوسازی و تجهیز مدرسههای استان یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
همچنین عادل خالقی مدیرکل آموزشوپرورش استان سمنان در این نشست خواستار تامین اعتبار و تکمیل طرح نیمه تمام ادارهکل آموزش و پرورش استان سمنان شد.
- دیدار نوروزی با کارکنان استان
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در ادامه با حضور در اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان، ابراز امیدواری کرد در سالی که توسط مقام معظم رهبری به مهار تورم و رشد تولید نام گذاری شده است، سازمان نوسازی به سهم خود بتواند در توسعه فضاهای آموزشی با مدیریت هزینهها سهیم باشد.
- ظرفیت خیران در مدرسهسازی مورد توجه باشد
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با تاکید بر استفاده از ظرفیت خیران و بخشهای مختلف برای ساخت، بهسازی و تجهیز مدرسههای استان سمنان، تصریح کرد: سمنان جزء استانهای باسواد کشور است و باید در زمینه تامین زیرساختهای آموزش و پرورش مورد توجه ویژه قرار بگیرد. باید از ظرفیت خیران و بخشهای مختلف برای ساخت، بهسازی و تجهیز مدرسههای استان سمنان استفاده شود.
خان محمدی با اشاره به طرح شهید عجمیان افزود: استان سمنان این ظرفیت را دارد که در اجرای این طرح در قالب طرح جهادی عدالت در زمینه رنگآمیزی دیوارهای مدرسه جزء استانهای برتر کشور باشد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پایان گفت: توصیه ائمه جمعه در زمینه ترغیب و توصیه آحاد جامعه در امر خداپسندانه مدرسهسازی و بهسازی مدرسهها موثر است.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز با اشاره به فعالیت قرآنی بیش از هشت هزار دانش آموز در استان سمنان، تصریح کرد: مدرسهها باید پایگاه فرهنگی باشد. ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج و تقویت آموزههای دینی در آموزش و پرورش مورد توجه ویژه باشد و به حمایت خیران در ادامه جذب تعهدات، تجلیل و تکریم در زمینه مدرسهسازی توجه شود.
- املاک آموزشی وقفی و خیری مشمول طرح مولدسازی نیست
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در نشست با جمعی از خیرین مدرسهساز و گروههای جهادی گفت: هیچ ملک خیری و وقفی در طرح مولدسازی اموال مازاد آموزش و پرورش فروخته نمیشود و ارزش افزوده از محل مولدسازی اموال مازاد آموزش و پرورش با اولویت تکمیل طرحهای نیمه تمام خیرساز هزینه میشود.
وی تاکید کرد: مولدسازی املاک مازاد آموزش و پرورش نقشی مهم در تبدیل املاک بدون استفاده به سرمایهگذاری و تولید ارزش افزوده دارد و باید به این راهبرد توجه ویژه شود. طبق گزارشها، راهبرد مولدسازی املاک مازاد در سال ۱۴۰۰ یک درصد، سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۳ درصد محقق شد و باید تحقق این راهبرد در اولویت باشد.
خان محمدی یادآور شد: تاکنون خیرین پنجهزار و ۲۶۰ میلیارد تومان در زمینه مدرسهسازی در سال ۱۴۰۱ تعهد کردند و هدف گذاری تعهد خیران برای مدرسهسازی در سال آینده ۱۶ هزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: دامنه ساخت مدرسه خیرساز باید به اجزای کوچکتر تبدیل شود و ساخت به مترمربع برای افزایش مشارکت در مدرسهسازی استفاده شود.
خان محمدی با بیان اینکه تعداد مدرسههای نیازمند بازسازی و نوسازی بالا است، افزود: تسریع در ساخت و استفاده از مصالح صنعتی برای تسریع در ساخت نقشی مهم در ترغیب و جذب خیران در مدرسهسازی دارد که نیاز است به این راهبرد هم توجه ویژه شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: ۷۰ درصد مدارس خیرساز کشور در مناطقی است که نیاز به مدرسه وجود ندارد و باید توجیه خیر و ساخت مدرسه در مناطق مورد نیاز باشد. برای تکمیل طرحهای خیری مدرسهسازی دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد در نظر گرفتن تسهیلات در دست پیگیری است.
در این دیدار رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان سمنان گفت: باید ساخت مدرسه در مناطق مسکن مهر و حاشیه شهرها در اولویت قرار بگیرد.
علیاصغر جمعهای با بیان اینکه ۶۰ دانشآموز اوتیسم فقط در شهر سمنان وجود دارد، افزود: ساخت مدرسه اوتیسم با همراهی یکی از خیران در دست ساخت است و انتظار میرود بخش دولتی نیز در زمینه ساخت حامی خیر باشد.
وی افزود: مدرسه خیرساز تخریبی در استان سمنان وجود ندارد و خیران همچنان در زمینه اعتلای آموزش و پرورش فرزندان این سرزمین پای کار هستند. باید به دنبال سرمایهگذاری از محل مولدسازی املاک مازاد آموزش و پرورش به منظور حفظ و افزایش سرمایه باشیم.
همچنین جانشین بسیج سازندگی استان سمنان گفت: ۱۳ مدرسه در مناطق محروم با اعتبار جمعآوری شده در پویش آجر به آجر نسبت به تعمیر و شاداب سازی اقدام شد.
خدام افزود: چهار میلیارد تومان از محل صرفهجویی ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان که تجهیزات برای مدارس مناطق محروم استان تهیه شده بود از طریق بسیج سازندگی استان توزیع شد. ۸۰ مدرسه استان سمنان نیازمند رنگآمیزی است و انتظار میرود با تامین اعتبارات ملی از محل طرح شهید عجمیان در این زمینه با نازلترین قیمت از سوی جهاد سازندگی اقدام شود.
در ابتدای این نشست مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان، گزارشی از وضعیت مشارکت خیرین و گروههای جهادی در مدرسه سازی ارائه داد و اظهار داشت: ۴۳ مدرسه با ۵۴۳ کلاس درس در مناطق مسکن مهر استان نیاز است و انتظار میرود دستگاههای مرتبط در زمینه ساخت همراهی کنند.
امیرحسین قزوینیان با بیان اینکه ۱۳۱ هزار دانشآموز در ۸۰۰ مدرسه حضور دارند، افزود: استانداردسازی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی سه هزار و ۲۰۰ کلاس درس استان سمنان تاکنون انجام شده است و ساخت مدرسه برای بیماران اوتیسم با مشارکت خیران در دست پیگیری است.
وی یادآور شد: استان سمنان ۶۱۷ خیر مدرسهساز شامل ۱۳۳ زن، ۳۴۳ مرد و ۱۴۱ موسسه دارد. از سال ۱۳۹۹ به بعد مدرسه خشتی و گلی در استان سمنان برچیده شد و تنها یک مدرسه سنگی و گلی در استان وجود دارد که برای ایجاد فضای آموزشی استاندارد و جمع شدن این مدرسه قراردادها امضا شده است.
قزوینیان تصریح کرد: ۱۸ کلاس کانکسی در استان سمنان وجود دارد که ایجاد فضای آموزشی برای جایگزینی کلاسهای کانکسی نیز در دست پیگیری است. ۲۴۵ میلیارد تومان تا جشنواره بیست و چهارم خیران در زمینه مدرسهسازی تعهد کردند که ۱۶۵ میلیارد تومان محقق شد.
وی یادآور شد: در سال گذشته، خیران ۳۵ میلیارد تومان در بیست و چهارمین جشنواره خیران مدرسهساز، برای مدرسهسازی تعهد کردند. ۹۳ طرح آموزشی با ۱۴۵ هزار مترمربع زیربنا در این استان در دست ساخت است که ۹۳ طرح آموزشی شامل ۵۸۶ کلاس میشود که ۵۰ درصد طرحهای آموزشی استان سمنان به صورت مشارکتی در دست ساخت است.