کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت کیش گفت: آموزشهای پیشگیرانه از اعتیاد را از دوران کودکی متناسب با سن عقلی کودک باید شروع کرد.
وی با بیان اینکه خانواده نقش بسیار مهمی در پیشگیری از اعتیاد فرزندان دارد، گفت: والدین و سبک فرزندپروری آنها به شدت تاثیر زیادی در پیشگیری و ابتلا به اعتیاد دارد.
پیرعلی خاطرنشان کرد: در خانوادههای سخت گیر به نیاز اساسی فرزندان پاسخ داده نمیشود و محیط سرد و خشک خانواده بروی شخصیت فرزندان اثر مخرب میگذارد.
وی تصریح کرد: در این گونه خانوادهها فرزند احساس بی کفایتی و انزواطلبی میکند و برای برقراری رابطه در اجتماع دچار مشکل میشود و زمینهی ابتلا به اعتیاد در او فراهم میشود.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت کیش گفت: افرادی که از لحاظ اجتماعی دچار آسیب هستند دارای مهارتهای سطح پایینی برای مقابله با مسایل زندگی و چالشهای موجود اجتماعی هستند و به عنوان یکی از عوامل اساسی پیشگیری از اعتیاد آگاه سازی و آموزش مهارتهای زندگی کمک میکند تا در جهت پیشگیری گام مهمی برداشته شود.
پیرعلی با اشاره به اهمیت مهارت تاب آوری، گفت: احتمال گرایش به اعتیاد افرادی که تاب آوری بالایی دارند بسیار کمتر از افرادی است که تاب آوری پایینی دارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانش آموزان و دانشجویان، گروه در معرض خطر هستند بهتر است آموزشهای تاب آوری را فرا بگیرند.