پژوهشگر و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به اختراع کیت آمادهسازی "اسپرم" در فرآیند آی.وی.اف یا لقاح مصنوعی برای ناباروری مردان شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،این کیت تشخیصی با همکاری گروه زنان و برخی از اعضای هیات علمی این دانشگاه در مسابقات جهانی مخترعان سوئیس توانست مدال برنز جهانی را به خود اختصاص دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استاد راهنما در این خصوص گفت: این نانو فیلتر در زمینه آماده سازی اسپرم برای فرآیند آی.وی.اف استفاده می شود که با توجه به کاهش نرخ باروری و افزایش سن ازدواج ، جمعیت زیادی نیازمند این راهکارهای درمانی هستند.
دکتر ملیحه عافیت افزود: این جوان نخبه مشهدی از سال ۱۳۹۸ این اختراع را در اجرای سیاست های جمعیتی و قانون جوانی جمعیت در حال اختراع دارد و اکنون شاهد به ثمر نشستن آن هستیم.
وی ادامه داد: این فیلتر در مقایسه با نمونه های خارجی از کارایی بالاتر و هزینه پایین تری برخوردار است و می تواند زمینه دسترسی زوجین جوان زیادی را به خدمات باروری با قیمت مناسب فراهم سازد.
مخترع این طرح نیز گفت: در دوران دانش آموزی کار بر روی فیلتر آماده ساز اسپرم را آغاز کردم، این فیلتر در دانشگاه علوم پزشکی ثبت شد ولی در آن بازه زمانی دانش آموز بودم و نامم در کنار نام اساتید در ثبت این طرح آورده نشد.
محمد جواد سروقدی افزود: اما در سال ۹۹ بعد ورود به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن ثبت نام در این طرح به عنوان مخترع، زمینه برای ارتقای فیلتر نیز فراهم شد.
او گفت: ابتدایی ترین هدف از طراحی این کیت هوشمند، آماده سازی نمونه اسپرم در کمترین زمان ممکن بود، در روش های روتین این مدت زمان بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت است اما در این قالب آماده سازی در هفت دقیقه انجام می شود.
سروقدی افزود: مهمترین هدف از طراحی این کیت افزایش شانس باروری موفق و کاهش میزان آسیب DNA اسپرم است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با افزون بر ۹ هزار دانشجو و ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و همچنین حدود ۵۰ مرکز تحقیقاتی در رشته های مختلف به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.