رئیس اداره بازرگانی صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اختیار ارزشگذاری سنگهای قیمتی اگر به خراسان رضوی تفویض بشود صادرات فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی ۵۰۰ درصد افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، محمدعلی امیرفخریان افزود:در حال حاضر ارزشگذاری سنگ قیمتی در معاونت معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت و ارزشگذای رکاب آن در بانک مرکزی انجام می شود.
وی ادامه داد: در سفر رییس جمهور و هیات دولت در فروردین ماه سال گذشته به خراسان رضوی این مشکل مطرح و واگذاری ارزشگذاری سنگهای قیمتی به استان مصوب شد که اجرای این مهم در حال پیگیری است.
یک صادرکننده سنگهای قیمتی در مشهد نیز گفت: سنگهای قیمتی انگشتر و رکاب آنها (پایه ای که نگین روی آن قرار می گیرد) در تهران ارزش گذاری می شود که این امر هزینه زیادی را برای صادرکنندگان این کالا ایجاد می کند.
عبدالصمد رحیمی افزود: صفر تا صد تولید و تراش و ساخت زیورآلات مربوط به سنگهای قیمتی مانند فیروزه در خراسان رضوی انجام می گیرد، حال آنکه برای ارزشگذاری سنگ قیمتی باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت و برای ارزش گذاری رکاب آن باید به بانک مرکزی در تهران مراجعه بشود که این امر هزینه زیادی برای صادرکننده ایجاد می کند.
یکی از مهمترین جاذبه های صنعتی، گردشگری و هنری مشهد مقدس وجود زیورآلات و مصنوعات ساخته شده از سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی است.
این جاذبه جایگاه مشهد مقدس را در دنیا ارتقاء داده است تا آنجا که یونسکو در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷ میلادی) این کلانشهر را به عنوان "شهر جهانی گوهرسنگها" برگزید.
تولید سالانه مصنوعات طلا و جواهرکشور ۵۰۰ تن و صادرات سالانه آن ۱۰۰ تن از هر ۵۰۰ تن معادل چهار میلیارد دلار است و اشتغالزایی این بخش نیز حداقل ۱۰۰ هزار شغل پایدار و ثابت است که قابلیت افزایش چشمگیر نیز دارد.
گردش مالی هزار میلیارد دلاری صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی باعث شده که دولتمردان نگاه ویژه ای به آن داشته باشند.