با گذشت چند ساعت از حمله مردان نقابدار با بمب دست ساز به خودرو پلیس در ایرلند شمالی، در استانه ورود جو بایدن رئیس جمهور امریکا به این منطقه پلیس هنوز خبری از دستگیری مهاجمان منتشر نکرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، در بحبوحه تنشها میان جمهوری خواهان و سلطنت طلبان در بیست و پنجمین سالگرد پیمان جمعه نیک، جو بایدن که خود ریشه ایرلندی دارد، در میان تدابیر شدید امنیتی در این منطقه قرار است تا ساعاتی دیگر وارد ایرلند شمالی شود و در مراسم بیست و پنجمین سالگرد انعقاد پیمان جمعه نیک که امریکا نیز در این نقش داشته سخنرانی کند.
جوانان نقابدار همچنین سطلهای زباله را در وسط خیابان به اتش کشیدند که منجر به مسدود شدن برخی مسیرهای منتهی به این منطقه شد.
دولت انگلیس این حمله که سفر بایدن را تحت الشعاع خود قرار داده است محکوم کرد و نیروهای امنیتی و پلیس در ایرلند شمالی با بیان اینکه این حمله تلفات جانی نداشته است اعلام کردند در جستجوی مردان نقابداری هستند که حمله به نیروهای پلیس را در منطقه کرگان سازماندهی کردند.
پلیس محلی با نا امید کننده خواندن این حمله گفته این حمله پس از راهپیمایی جمهوری خواهان انجام شده است.
برخی منابع محلی میگویند مهاجمان پس از آنکه پلیس تلاش کرد جلوی راهپیمایی جمهوری خواهان را بگیرد و انان را متفرق کند، در واکنش به اقدام پلیس، به خودرو آنان حمله کردند.
سازمان امنیت داخلی انگلیس ام. آی. فایو (MI۵) سطح هشدار امنیتی و تهدیدهای تروریستی در ایرلند شمالی را ماه گذشته با یک درجه افزایش از> به > تغییر داد و به معنای ان است که احتمال حملات تروریستی در این منطقه بسیار زیاد است.
پس از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا واگراییها در ایرلند شمالی بیشتر شده و شمار افرادی که خواهان جدایی از انگلیس و پیوستن به جمهوری ایرلندند افزایش یافته است.
در همه پرسی برگزیت ۵۵.۸ درصد از مردم ایرلند شمالی به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند و با جدایی این کشور از اتحادیه اروپا مخالفت کردند و اکنون این افراد معتقدند که حق سیاسی انان نادیده گرفته شده است و دولت مرکزی بر خلاف نظر اکثریت مردم این منطقه عمل کرده است.
انگلستان یا بریتانیا از چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده است.