بازرس ویژه رئیس جمهور در برنامه میز اقتصاد گفت: تخلفات ارزی یکی از نشانهای فعال در حوزه چای به مراجع قضایی ارجاع شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در پی پخش گزارشی از واردات چای در خبر ۲۰۳۰ در روزهای گذشته، این موضوع امروز بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت،
به گفته آقای درویشیان، در مقطع خاصی به این شرکت بیش از حد نیاز ِواردات، ارز نیمایی تخصیص داده شد که به محض اطلاع از این موضوع، بازرسی ریاست جمهوری و وزارت اطلاعات به این پرونده ورود کردند و جلوی ادامه تخصیص ارز به آن شرکت گرفته شد.
حجت الاسلام حسن درویشیان بازرس ویژه رئیس جمهور در برنامه میز اقتصاد گفت: اگر چای نسبت به کالاهای دیگر اولویت ندارد نباید ارز به آن تخصیص داده میشده که محل بحث کارشناسان است و دیگر اینکه کسی که ارز دریافت میکند تا کالا را تامین و وارد بکند و تعهدات ارزی خود را ایفا کند و اگر در موعد مقرر تعهد ارزی انجام ندهد مشمول مصادیق قاچاق میشود و قابل تعقیب است که این شرکت خاص بخش قابل توجهی از ارزی که دریافت کرده مدت آن منقضی شده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و بازرگانان چای کشور هم گفت: برای تامین مواد اولیه نیاز به واردات چای داریم و این کار به شکل مدونی انجام میشده و امسال زمان بر شده است در وزارت جهاد وقتی مراجعه کردیم متوجه شدیم که میزان زیادی ثبت سفارش شده و این چرخه متوقف شده است و در تلاش بودیم که این گره را برای صنعت خودمان باز کنیم.
شهریار دریانی افزود: اعلام کردن که محمولههایی که رسیده تمهیداتی برای آن شده و یک میزان ارزی برای آن در نظر گرفته شده است و هنوز ارزی تخصیص نیافته است.
محمد علی فرجی فعال صنعت چای هم گفت: مراجعات متعددی در وزارت جهاد صورت گرفته و دو سال و نیم ارز به یک واحد خاصی داده شده و وزارت جهاد توانایی تخصیص ارز جدید نداشته است.
محسن شیراوند معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: ۲۷ هزار تن نیاز واردات در حوزه چای است تولید داخل ۲۵ هزار تن بوده است که میانگین صادرات چای هم ۲۱ هزار تن بوده است.
معاون اداره تخصیص ارز بانک مرکزی در این باره گفت: موضوع سیاست ارزی در کشور داریم که مربوط به منابع ارزی است که شامل نحوه تخصیص و کیفیت و نحوه انتقال است و دیگر سیاست تجاری است که مربوط به این است که چه میزان کالا نیاز داریم و چه میزان وارد شده است و چه کسانی صلاحیت واردات کالا را دارند.