چاقی اکتسابی در مقایسه با چاقی ژنتیکی مخاطرات بیشتری برای قلب به همراه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز آمریکا، تحقیقات نشان میدهد خطر بروز بیماریهای قلبی در افرادی که چاقی اکتسابی دارند بیش از افرادی است که به صورت ژنتیکی استعداد چاق شدن دارند.
تحقیقات جدید نشان میدهد خطرات قلبی ناشی از چاقی مفرط، ممکن است به ریشهها و علل چاقی فرد بستگی داشته باشد.
پژوهشگران اعلام کردند افرادی که شاخص توده بدنی آنها (شاخص مشخص کننده میزان چربی بدن BMI) به علل ژنی، بالاست درمقایسه با افرادی که چاقی آنها ناشی از سبک زندگی شان است، در معرض خطر کمتری برای حمله قلبی و سکته قلبی قرار دارند. برای توضیحات بیشتر در این باره با دکتر آلوک پاتل Alok Patel، کارشناس پزشکی شبکه، صحبت میکنیم.
نتایج این تحقیقات درباره ارتباط چاقی مفرط با بیماریهای قلبی-عروقی، تا چه اندازه مهم است؟
آلوک پاتل: درست وسط خال زدید! این تحقیقات تایید کننده نتایج انبوه پژوهشهای دیگری است که نشان میدهد در افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی مفرط، سبک زندگی بیش از ژن افراد و مسائل وراثتی حائز اهمیت است. پژوهشگران سوئدی برای این تحقیق، کار جالبی انجام دادند بطوریکه نه هزار جفت افراد دوقلو را انتخاب کردند که از نظر ژنی شبیه هم بودند. این تحقیق برای همه کسانی که در حوزه سلامت عمومی فعالیت دارند مهم است.
آیا نتایج این تحقیقات میتواند برای افرادی که اضافه وزن اکتسابی دارند، قابل تامل باشد؟
آلوک پاتل: امیدوارم که این تحقیق سبب آگاهی بیشتر شود و افراد به خودشان بیایند و بگویند شواهد و مدارک بسیار زیادی وجود دارد که نشان میدهد چگونه میتوان خطرات متوجه سلامت را کاهش داد فارغ از اینکه از نظر تناسب اندام در چه وضع ظاهری باشیم.
آگاهی از چه نکاتی درباره خطرات کلی چاقی مفرط، مهم است فارغ از اینکه این وضع ناشی از ژن باشد یا سبک زندگی؟
آلوک پاتل: پژوهشگران برآورد میکنند که در همه افراد چاق، سبک زندگی در مقایسه با عوامل ژنتیکی، نقش بیشتری برای ظهور این عارضه دارد. این نکته مهم است. باید توجه داشت که حدود چهل درصد بزرگسالان در آمریکا دچار چاقی هستند که این وضع میتواند به بروز بیماریهایی از قبیل بیماریهای قلبی، دیابت و انواع مختلف سرطان منجر شود. این موضوع بسیار مهم است. ما به صورت مرتب و حتی در ایام تعطیلات و آخر هفتهها با پزشکان خود در تماس هستیم. این خود ما هستیم که سلامتمان را میتوانیم کنترل کنیم.
شما از افزایش سطح آگاهی سخن گفتید که نکته ظریفی بود. اگر خود مردم، سبک زندگی شان را کنترل کنند میتوانند شماری از تغییرات را رقم بزنند.
دکتر آلوک پاتل: نکته مهم این پژوهش نیز همین است که مردم بدانند برای حفظ سلامتشان، خودشان تعیین کننده هستند.