«اریک اشمیت»، مدیرعامل سابق گوگل، در مصاحبهای درباره درخواست فعالان دنیای فناوری مانند ایلان ماسک و استیو وزنیاک برای ممنوعیت ششماهه توسعه هوش مصنوعی صحبت کرد و گفت که چنین تصمیمی به نفع چین خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اشمیت پیشنهاد کرده است که رهبران حوزه فناوری سریعاً برای تعیین شیوههای محافظتی مناسب با یکدیگر همکاری کنند.
مدیرعامل سابق گوگل به نشریه Australian Financial Review گفت:من طرفدار این توقف ششماهه نیستم؛ زیرا درواقع به نفع چین خواهد بود. من طرفدار این موضوع هستم که همه در سریعترین زمان ممکن دور یکدیگر جمع شوند تا در مورد شیوههای محافظتی مناسب بحث کنند.
نظر اشمیت درباره تهدیدهای هوش مصنوعی
بااینحال، اشمیت ادعا میکند که بشریت ممکن است هنوز نتواند خطرات ناشی از هوش مصنوعی را بهدرستی درک کند. او با اشاره به توسعه مدلهای هوش مصنوعی توسط شرکتهای فناوری گفت:
«فکر میکنم نگرانیهای مربوط به این زمینه را میتوان دستکم گرفت. فکر میکنم اوضاع میتواند از چیزی که مردم میگویند نیز بدتر باشد. در این حوزه، سناریویی دارید که در آن مدلهای زبانی بزرگ وجود دارند که با بزرگترشدن، رفتارهای نوظهوری از خود نشان میدهند که ما نمیتوانیم آنها را درک کنیم.»
اشمیت درحالی نظرات خود را بیان کرده است که با وجود ابزارهایی مانند ChatGPT و سیستم تولید تصویر Midjourney، میتوان گفت که انقلاب جهانی هوش مصنوعی شروع شده است. شرکتهایی مانند گوگل، متا، مایکروسافت و همچنین غول چینی بایدو تاکنون مدلهای هوش مصنوعی خود را معرفی کردهاند و در تلاشند تا پیشبینی کنند که آینده حوزه هوش مصنوعی چگونه خواهد بود.
اوایل ماه جاری، گروهی از فعالان فناوری، متخصصان هوش مصنوعی و علاقهمندان به این حوزه با انتشار یک نامه سرگشاده خواسته بودند تا توسعه هوش مصنوعی بهدلیل تهدیداتی که برای بشریت دارد، به مدت شش ماه متوقف شود.
در کنار اشمیت، بیل گیتس نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که توقف توسعه هوش مصنوعی مشکلی را حل نمیکند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا نیز اعلام کرد که شرکتهای فناوری باید از ایمنی محصولات هوش مصنوعی قبل از عرضه آنها مطمئن شوند. تمام این اظهارات درحالی بیان شدهاند که روز گذشته در گزارشی گفته شده بود که یک محقق با ChatGPT بدافزار روز صفر غیرقابلشناسایی ساخته است.