معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: زایش شرکتهای جدید و تشویق فارغالتحصیلان و اساتید دانشگاهی به ایجاد شرکت اولویت ما است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، روح الله دهقانی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور صبح امروز در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک طی سخنرانی گفت: در دیدار هفته گذشته کارگزاران با مقام معظم رهبری راهبرد و دستور جدید مد نظر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شعار سال گذشته بیشتر توصیف شرکتهای دانش بنیان بوده، اما امسال مقام معظم رهبری یک راهبرد جدید و جدیتری را مد نظر قرار دادند گفت: مقام معظم رهبری مردمی سازی و تکیه بر مردم سازی را به ارث ببرید و اقتصاد متحول نمیشود مگر اینکه به مردم نگاه جدیتری شود.
دهقانی افزود:وقتی دستور را دادند یک نقشه راهی برای ساختارسازی و نقشه راهی را به مردم ارائه شد بنابراین اگر اقتصاد دانش بنیان در ده سال پیش یک موضوع لوس بود امروز آنقدر خود را نشان داد که در گفتمان عالیترین سطح کشور در جایگاه اول قرار گرفته است.
دهقانی افزود: باید به نیازهای شرکتهای دانش بنیان نوپا توجه شود، چون همین شرکتهای نوپا هستند که منجر به افزایش جدی تعداد شرکتهای دانش بنیان میشوند.
دهقانی در ادامه تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان یک ویژگی دیگری هم دارد و آن اینکه داراییهای نامشروع این شرکتها بیشتر از داراییهای مشروع آن است و ضمانت نامه آنها ارزش واقعی دارد و باید به این موضوع توجه شود.
در ادامه محمد حسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت و ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: با توجه به سرمایهای که در اختیار صندوقها قرار گرفته باید اهداف مشخصی را معین کنید.
وی گفت: اتفاقات خوبی در سالهای گذشته در خصوص تعداد زیادی از ضمانتها برای شرکتهای دانش بنیان صادر شده است.
نقش آفرینی موثر در حوزه کسب وکارهای کوچک شکل گرفته است
در ادامه محمدی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون گفت:فلسفه ایجاد این صندوقها عمر طولانی ندارد و در کشور ما بیش از دو دهه از عمر آنها میگذرد، اما توانسته نقش آفرینی خوبی را در حوزه کسب و کارهای خرد و کوچک ایجاد کند
وی گفت:از سال گذشته کار را آغاز کردیم و امسال هم میتوانیم اتفاقات بهتری را رقم بزنیم
باید ابزاری برای توسعه شرکتهای دانش بنیان نوپا ایجاد شود
در ادامه علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد:با توجه به میزان تسهیلات شرکتهای دانش بنیان این انگیزه شکل میگیرد که این اعتماد بین شرکتها شکل بگیرد و امروز به دنبال این هستیم که یک ابزاری برای شرکتهای کوچک ایجاد شود تا این موضوع موجب افزایش اعتبارات شرکتها میشود.
وی گفت: با این ظرفیتهایی که ایجاد شده و ظرفیتی که امروز از طریق ایجاد کمک صنایع کوچک و صندوق تعاون شکل میگیرد ابزاری برای اجرای سیاستهای کلان برای هدایت سیاستهای خدمات ارائه میشود.