قائممقام سیاُمین نمایشگاه بینالمللی قرآن با بیان آخرین جزئیات این دوره از نمایشگاه، درباره ساعت بازدید در لیالی قدر گفت: با توجه به اجرای ویژه برنامه شبهای قدر در مصلای امام خمینی نمایشگاه قرآن از ساعت ۱۷ تا ۲۱ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
در ابتدای این برنامه که با اجرای جواد نصیری، همراه بود، محمدمهدی عزیززاده، به بیان ویژگیهای این دوره از نمایشگاه پرداخت و گفت: نمایشگاه امسال با وسعت و تنوع بیشتر هم در فعالیتها و هم برنامهها همراه بود. این برنامهها برای حجم قابل توجهی از مخاطبان طراحی شد، چرا که یکی از شاخصهای موفقیت هر نمایشگاه میزان استقبال از آن است.
پیشبینی بازدید یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از نمایشگاه قرآن
وی افزود: به لطف خدا و به نور قرآن استقبال مردم در این دوره قابل توجه بوده و از این جهت افتخار میکنیم که همکاران ما در بخشهای مختلف توانستهاند جلب نظر مردم را ایجاد کنند، ما در این دوره شمارش تعداد بازدیدکنندهها را خواهیم داشت. سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از نمایشگاه بازدید کرد، پیشبینی میشود امسال از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عبور کند.
قائم مقام سیاُمین نمایشگاه بینالمللی قرآن در ادامه در مورد تفاوتهای نمایشگاه قرآن امسال با دوره گذشته گفت: امسال نمایشگاه مقداری به بخش بینالملل ویژهتر پرداخته است. عنوان بینالملل همواره در این نمایشگاه مورد استفاده قرار گرفته است، اما رویدادی از این دست به شرطی بینالمللی خواهد بود که کشورهای دیگر هم در برگزاری آن مشارکت داشته باشند. امسال از ۲۱ کشور برای حضور در نمایشگاه دعوت شد که ۱۶ کشور دعوت ما را اجابت کردند و خود این کشورها بخشهای مربوط به خود را مدیریت میکنند.
عزیززاده در ادامه در مورد طراحی بخشها در نمایشگاه امسال بیان کرد: امسال طراحی نمایشگاه با این خطکشی صورت گرفته است که بخشهای اصلی در محوطه اصلی و بخشهای جنبی هم در فضای جانبی جانمایی شوند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد تمهیدات رفاهی و از جمله خدمات پارکینگی گفت: این دغدغه در شبهای گذشته خیلی جدی بود، ارتباط دادن داخلی برخی پارکینگهای مجموعه از جمله موارد پیشبینی برای رفع این مشکل بود. شب گذشته یک تصمیم دیگر گرفته شد تا ظرفیت دیگری که حدود ۴۰۰ دستگاه را شامل میشود در اختیار بگیریم. مجموعه مصلی حدود ۲۴ هزار ظرفیت پذیرش خودرو دارد و این عدد در تمامی شبهای نمایشگاه تکمیل بوده است.
صدای بالای برخی غرفه ها در نمایشگاه قرآن
قائم مقام سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در پاسخ به سؤالی در مورد حجم بالای تولید صدا در برخی غرفهها گفت: بخش معدودی از غرفهها مجوز استفاده از سیستم صوتی را دارند آن هم به شرطی که صدا کنترل شده باشد و از صدای از غرفه خارج نشود، برخی دیگر هم اصلاً مجوز استفاده از سیستم صوتی را ندارند. ما در نمایشگاه امسال شاهد حضور ۲۵ مجموعه قرآنی دانشبنیان، ۶۴ موسسه قرآنی و بیش از ۳۷ دستگاه هستیم و این حجم از حضور باعث ایجاد صدای زیاد میشود ضمن اینکه هر شب عوامل نمایشگاه مشغول تذکر به غرفهها هستند. این یک اخلال جدی است که امیدوارم آن را به شکل بهتری مدیریت کرد.
بخش موسسات مردمی جایابی مناسبی ندارد
عزیززاده همچنین در مورد بخش موسسات مردمی و جایابی نامناسب آن گفت: بخش موسسات مردمی امسال گستردهتر شرکت کرده و ۶۴ موسسه در این دوره حضور یافته که نسبت به سال قبل بیش از دو و نیم برابر شده است. نقشه نمایشگاه بر اساس برنامههایی که بخشها ارائه کرده و فضاهایی که درخواست میکنند طراحی شده است و تا لحظه آخر دستخوش تغییرات بوده است. این نقد که جانمایی این بخش مطلوب نیست، وارد است.
گفت و گو محور بودن بخش بانوان نمایشگاه قرآن
وی در ادامه در مورد بخش بانوان و دختران نیز بیان کرد: موضوع اصلی بخش بانوان و دختران هویتبخشی به دختران، نقشآفرینی زنان در جامعه و شکلدهی دختران تمدنساز و بانوان نقشآفرین است. این بخش، گفتوگومحور طراحی شده و در آن مسائل اصلی حوزه زنان و جایگاه زن در قرآن و نگاه جمهوری اسلامی به زن به بحث و گفتوگو گذاشته میشود. این بخش نیز با مشارکت ۱۷ مجموعه فعال حوزه بانوان طراحی شده است.
قائم مقام سیاُمین نمایشگاه بینالمللی قرآن در مورد برنامههای نمایشگاه قرآن در لیالی قدر گفت: با توجه به اینکه در لیالی قدر مصلی امام خمینی(ره) ویژهبرنامه این ایام را دارد، نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ دایر خواهد بود. در طول برگزاری نمایشگاه قرآن طراحی برنامهها به شکلی بود که تمامی برنامههای با محوریت جشن و همایش تا قبل از لیالی قدر برگزار شود و لذا از امشب شاهد برنامههای جشن گونه نخواهیم بود.
عزیززاده همچنین در مورد پویش تلاوت روزانه قرآن کریم در نمایشگاه قرآن بیان کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند بهتر است روزانه تلاوت قرآن داشته باشیم، تصمیم گرفته شد تا پویش تلاوت روازنه قرآن طراحی شود. سایت این پویش به زودی رونمایی خواهد شد و پس از نمایشگاه نیز ادامه خواهد یافت.
نما قرآن، اتفاق ویژه نمایشگاه سی ام
عزیززاده در بخش دیگری از صحبتهای خود یکی از کارهای ویژه نمایشگاه امسال را راهاندازی نماقرآن بر روی تلوبیون برشمرد و گفت: این کار ماندگاری بود و توانست رخدادهای نمایشگاه را در ساعات بازدید بازتاب دهد و بازپخش آن را در ساعات غیربازدید پخش کند. خوشبختانه امسال رسانهها خیلی خوب و جدی همراه شدند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود در مورد بخش حجاب و عفاف و نشر مکتوب گفت: امسال وسعت بخش حجاب و عفاف بیسابقه افزایش یافت و رکورد وسعت را با هفت هزار متر مربع وسعت در ادوار نمایشگاه به خود اختصاص داد. با توجه به تراکنشهای مالی استقبال قابل توجهی از این بخش صورت گرفته است. همچنین در بخش نشر مکتوب نیز این استقبال را شاهد بودهایم، در این بخش ۸۰ ناشر حضور دارند و اعلام کردند که رقم فروش محصولات آنها از نمایشگاه کتاب در سال قبل بیشتر بوده است.