شمار نیازمندان مراجعه کننده به مراکز غذای رایگان در شهر تورنتوی کانادا حدودا ۵ برابر افزایش داشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی سی، میزان مراجعه به مراکز توزیع غذای رایگان در شهر تورنتو در کانادا در مقایسه با دوران پیش از کرونا، حدود پنج برابر افزایش یافته که علت اصلی این مسئله تورم و مشکلات اقتصادی مردم است.
مسئولان مراکز توزیع غذای رایگان در تورنتو میگویند در وضع بغرنجی قرار گرفته اند. شمار مراجعه کنندگان به مرکز توزیع غذای رایگان با عنوان «غذا و نان روزانه» در تورنتو به بالاترین حد رسیده است. به گفته مسئولان این مرکز، هزینههای این مرکز نیز افزایش یافته است. براساس برآوردها، این مرکز در دوره پیش از همه گیری کرونا، سالانه یک و نیم میلیون دلار برای تامین غذا هزینه میکرد. حالا این رقم ماهیانه به یک میلیون و هشتصد هزار دلار رسیده است (۱.۲ برابر شده است). نیل هزرینگتون مدیر اجرایی این مرکز (Neil Hetherington) با ما همراه شده است. نیل! از شما برای حضور در این برنامه بسیار تشکر میکنم. گزارش هفته پیش شما را دیدم. آمار مراجعه کنندگان شما به صورت تکان دهندهای افزایش یافته است. در ماه مارس ۲۷۸ هزار مراجعه به مرکز شما بود که این رقم، چهار برابر میزان مراجعه به مرکز شما در دوران پیش از کرونا است. الان چه کسانی برای دریافت غذا به مرکز شما مراجعه میکنند که در گذشته آنها را نمیدیدید؟
نیل هزرینگتون، مدیر اجرایی مرکز توزیع غذای رایگان با عنوان «غذا و نان روزانه»: آمار بسیار تکان دهنده است. قبل از همه گیری کرونا آمار ما شصت هزار در هر ماه نفر بود. در دوران کرونا، این رقم به ۱۲۰ هزار در ماه رسید. حالا این رقم به ۲۷۰ هزار مراجعه در ماه رسیده است. وضعیت مراکز توزیع غذای رایگان در حال تغییر است. افرادی حالا به صورت فزاینده به ما مراجعه میکنند که کارهای تمام وقت داشتند. منبع اصلی درآمد آنها، اشتغال بود. قبلاً ۱۳ تا ۱۵ درصد مراجعه کنندگان به مراکز مذکور از این گروه بودند، اما الان این رقم به ۳۵ درصد رسیده است.
افرادی که درآمدهای ثابت هم دارند، به شدت تحت فشار قرار دارند و به مراکز توزیع غذای رایگان مراجعه میکنند. شمار جدیدی به مراجعه کنندگان ما افزوده شده اند که نمیتوانند هزینههای زندگی خود را با این درآمدها، متناسب کنند.
مجری: آنها در گفتگو با شما چه میگویند. هفته گذشته آمار جدید اشتغال اعلام شد و گفته شد که ۳۵ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده و میزان افزایش حقوق در مقایسه با گذشته بهتر شده است. باوجود این آمار، واقعیتهای میدانی را نیز در جامعه شاهد هستیم. افرادی که برای دریافت غذا به مرکز شما میآیند چه میگویند؟
کارشناس: شمار افرادی که به غذاهای این مراکز نیاز دارند درحال افزایش است. از منظر نگاه کلان، روندها در مسیر بدی قرار دارد. ما هرگز در تاریخ فعالیت مراکز توزیع غذای رایگان شاهد این نبوده ایم که آمار بیکاری به صورت بی سابقه ای، پایین باشد، اما ناامنی غذایی به صورت بی سابقهای بالا باشد. من شبها خوابم نمیبرد و به واقعیتهای تلخ جامعه فکر میکنم و اینکه واقعیتهای مربوط به بیکاری در حال تغییر است و این مسئله چه تاثیری بر مراکز توزیع غذای رایگان میگذارد.
مجری: کاملاً حق با شماست که شما در این دوره رشد بازار اشتغال و حتی رشد دستمزدها، به شدت تحت فشار هستید. هزینههای زندگی بالاست. قیمت مواد غذایی به علت تورم افزایش یافت است. این وضعیت بر فعالیتهای شما چه تاثیری گذاشته است؟ قیمت مواد غذایی برای شما هم مثل مردم عادی است. این وضع بر عملکرد مرکز شما چه تاثیری گذاشته است؟
کارشناس: مدل فعالیت ما مثل گذشته است. ما برای ادامه فعالیت خود صددرصد به مردم متکی هستیم. ما منابع دولتی نداریم. شاید برخی تصور کنند که دولت، منابع مالی لازم برای مراکز توزیع غذا را تامین میکند، اما اینطور نیست. همه فعالیتهای ما مبتنی بر حمایتهای خیرین است. در وضع کنونی ما به شدت تحت فشار قرار داریم. از یک سو شاهد افزایش قیمت مواد غذایی به اندازه ۱۱.۵ درصد هستیم. درنتیجه، شمار افرادی افزایش یافته است که برای تامین مواد غذایی ضروری بر سر سفره هایشان، باید به مراکز توزیع غذا مبادرت کنند. صفها درمقابل این مراکز، طولانیتر شده است. هزینههای مرا برای ارائه خدمات به این مراجعه کنندگان به صورت چشمگیری افزایش یافته است. مرکز ما در گذشته، هر سال برای خرید مواد غذایی ۱.۸ میلیون دلار هزینه میکرد. اما حالا هر ماه ۱.۵ میلیون دلار برای تامین غذا صرف میکنیم تا بتوانیم پاسخگوی حجم فزاینده مراجعه کنندگان باشیم و بتوانیم همان مقدار غذایی را خریداری کنیم که قبل از کرونا تهیه میکردیم.
مجری: چگونه این کار را انجام میدهید، زیرا با محاسبه ساده میبینیم که هزینههای سالانه شما ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ درصد و شاید حتی بیش از این، افزایش یافته است. با این اوضاع، چگونه به کار خود ادامه میدهید؟
کارشناس: ما کارکنان فوق العادهای داریم که داوطلبانه وارد عمل شده اند. آنها با جامعه محلی به تعامل میپردازند تا بتوانند کمکهای بیشتری از آنها دریافت کنند. ما معاون فوق العادهای در بخش تامین مالی داریم که عملکرد فوق العادهای دارد. اما از منظر کلی، واقعا این کار دشوار است. به همیمن علت ما هفته گذشته یک نشست خبری برگزار کردیم و از دولت خواستیم تا در این زمینه به ما کمک کند. شمار کاناداییهایی که به کمکهای غذایی خیره نیاز دارند افزایش یافته است. درنتیجه، باید به صورت قاعدهمند به این مسئله رسیدگی کرد. به همین علت ما از مقامات استانی درخواست کرده ایم از همان رویههایی استفاده کنند که در دوران کرونا برای افراد دارای معلولیت به اجرا گذاشته میشد. وضع مردم بسیار بد شده است، زیرا درامدهایشان افزایش نیافته است. افرادی که کمکهای مذکور را دریافت میکردند ماهیانه ۷۳۰ دلار دریافت میکردند تا بتوانند به زندگی خود ادامه دهند. این رقم در سال ۲۰۱۸ همین اندازه بود و الان نیز همین اندازه است. ما از مقامات استانی خواستیم تا به فوریت موضوع تورم در قیمت مواد غذایی توجه کنند و درخصوص آن اقدام مناسب را صورت دهند تا دیگر هیچ فردی مجبور نباشد به سراغ مراکز توزیع غذای رایگان برود.