رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به حکم دیوان لاهه به نفع ایران و الزام آمریکا نسبت به جبران خسارات وارد شده، گفت: دولت از تمام ابزارها و طرق مختلف دیپلماتیک، حقوقی و قضایی برای مطالبه حقوق ملت ایران و منافع ملی ایرانیان استفاده خواهد کرد.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، افزود: تصمیم دیوان قانونی، حقوقی و البته روشن است. دیوان بین المللی دادگستری اگر یک جنبه و بُعد این پرونده ابهام داشت، قطعا چنین رأیی را به نفع ایران صادر نمیکرد. دیوان اقدامات آمریکا را نقض تعهدات معاهدهی فیمابین تشخیص داده و با توجه به نقض تعهدات از سوی دولت آمریکا، دولت مزبور را مکلف به جبران خسارات وارده نموده است.
غضنفرآبادی یادآور شد: نهادهای بین المللی که به عنوان داور و یک محکمه حقوقی میخواهند تصمیمی درباره یک موضوع یا پرونده بگیرند نباید تحت تاثیر القائات نظامهای زورگو یا سلطه قرار گیرند. در این مورد هم دیوان لاهه قواعد حقوقی را رعایت کرد. پروندههای دیگری به ناحق در کشورهای دیگر مانند سوئیس علیه جمهوری اسلامی ایران یا برخی از ایرانیان باز شده که انتظار داریم در این مسائل هم عدالت و انصاف رعایت شود.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی، افزود: رای صادره از دیوان نشانگر استواری استدلالها و وثاقت درخواست ایران است. در این رای مهم، دیوان به درستی کلیه دفاعیات غیرحقوقی آمریکا را رد نموده و با تاکید بر نقض تعهدات از جانب آن دولت، ایران را ذیحق، تشخیص داده است که الزام آمریکا به جبران خسارت خود مهمترین دلیل بر حق بودن درخواست جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم در پایان اظهار کرد: هرچند دیوان بین المللی دادگستری خود را برای رسیدگی به مبلغ حدود ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی صالح ندانسته است، اما این امر بدان معنا نیست که طرف ایرانی، مطالبه خود را از طریق شیوههای دیگری پیگیری نکند. دولت جمهوریاسلامیایران مطالبه حقوق ملت ایران را جزو وظایف ذاتی خود دانسته و از کلیه ابزارها و طرق مختلف دیپلماتیک، حقوقی و قضایی برای مطالبه حقوق ملت ایران و منافع ملی ایرانیان استفاده خواهد نمود.