کارشناسان برنامه گفتگوی ویژه خبری ، گسترش روابط میان کشورهای اسلامی ، تقویت نیروهای مقاومت در اراضی فلسطینی ، ظهور نسل جدید مقاومت و شرایط شکننده رژیم صهیونیستی را از دلایل تعرض و تجاوزهای صهیونیستها به نوار غزه اعلام کردند.
سؤال: اگر بخواهیم بگوییم دلایل دور جدید جنایت های رژیم صهیونیستی چیست ، آن هم در این مقطع زمانی در آستانه روز قدس تیتروار مواردش را بفرمایید.
رضی عمادی: فکر می کنم به چند دلیل عمده می شود اشاره کرد؛ اولین دلیل، شرایطی است که در درون اراضی اشغالی حاکم است که در تاریخ هشت دهه عمر رژیم صهیونیستی این شرایط، شرایط بی سابقه یا دستکم کم سابقه ای بوده. دلیل دوم تحولی است که در صحنه میدانی فلسطین اتفاق افتاده و ما شاهد ظهور بازیگرانی هستیم که حتی رسانه های اسرائیلی از آن به عنوان نسل جدید مقاومت یاد می کنند که این بازیگران اراده جدی برای مقاومت دارند و روی مقاومت هم اجماع دارند. دلیل سوم هم بر می گردد به تحولاتی که در سطح منطقه غرب آسیا رخ می دهد.
سؤال: آقای عمادی قبل از این که توضیحات شما را بشنویم اجازه دهید گفتگو کنم با آقای نضال علیان؛ خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در غزه، بفرمایید از آخرین شرایط رویارویی جبهه مقاومت و نظامیان رژیم صهیونیستی؛
علیان: تا این لحظه اوضاع در فلسطین اشغالی آرام نشده است. درگیری های شدید همچنان وجود دارد، به خصوص در شهرهای کرانه باختری اشغالی درگیری هایی در حال حاضر در بیت لحم و الخلیل وجود دارد. تظاهرکنندگان فلسطینی مواد آتش زا به سوی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی پرتاب کردند و ارتش نیز بمب های گازی، سمی و بمب های دیگر به سمت فلسطینی ها و تظاهرکنندگان شلیک کرد. درگیری هایی در جنین نیز رخ داد. نیروهای مقاومت تیراندازی کردند به سوی ایست و بازرسی های ارتش رژیم صهیونیستی به خصوص ایست و بازرسی الجَلَمه در شمال غربی شهر جنین، در حال حاضر درگیری های شدید در جریان است در شهر قدس اشغالی به طوری که هزاران نفر از نمازگزاران در مسجدالاقصی مبارک بعد از اقامه نماز تجمع کرده اند در مقابل مسجدالاقصی و در صحن های آن و شعار می دهند و از مسجدالاقصی دفاع می کنند و اعلام کرده اند که از این مسجد خارج نمی شوند و قصد دارند اعتکاف کنند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز در حال حاضر تلاش می کند که تظاهرکنندگان را متفرق و سرکوب کند، آنها را هدف ضرب و شتم قرار می دهد و همچنین به سوی آنها بمب شلیک می کند. مردم فلسطین نیز از این که از مسجدالاقصی خارج شوند، خودداری می کنند. تجاوزات زیادی هم علیه نمازگزاران در قدس و مسجدالاقصی انجام می شود. آنها به شکل گسترده ای در این مسجد تجمع کرده اند و صهیونیست ها علیه نمازگزاران و اعتکاف کنندگان اقدام می کنند. تا این لحظه تنش های شدیدی همچنین وجود دارد در شهر اغوار فلسطین در نزدیکی شهر اریحا به طوری که اشغالگران صهیونیستی تا این لحظه نتوانسته اند نیروهای مقاومت و کسانی که مجری عملیات غور اردن بودند را شناسایی و بازداشت کنند. آنها تیراندازی کردند به سوی خودروی یکی از شهرک نشین ها که سه سرنشین داشت که به هلاکت آنها منجر شد. بعد از آن نیروهای مقاومت به سلامت از منطقه خارج شدند. نیروهای ارتش اسرائیلی در مسیرهای منتهی به اغوار ایست و بازرسی های اضافی ایجاد کرده اند و همچنین هواپیماهای رژیم صهیونیستی در ارتفاع پایین پرواز می کنند برای این که بتوانند مجریان عملیات را شناسایی و بازداشت کنند. همچنین در سطح نوارغزه تنش شدیدی حاکم است. حملات شدیدی که جنگنده های رژیم صهیونیستی انجام دادند به نوارغزه در شب گذشته و اینها باعث ویرانی و خرابی بسیار گسترده در نوارغزه شد. ارتش رژیم صهیونیستی بررسی های امنیتی انجام می دهد. نشست های گسترده ای برگزار کرده، از ارتش رژیم صهیونیستی برای این که بررسی کند اوضاع امنیتی و این که چگونه برخورد کند با اوضاع امنیتی که در تمامی جبهه ها شعله ور شده در داخل فلسطین و مرزهای شمالی فلسطین اشغالی در مرز لبنان فرماندهان ارتش به نیروها و عناصر خود دستور دادند که آماده باشند برای هر گونه برخورد یا عملیاتی که ممکن است در ساعات آینده علیه غزه انجام شود.
سؤال: آقای عمادی قدری درباره سه دلیلی که گفتید توضیح دهید.
رضی عمادی: البته دلیل چهارم هم دارد؛ که بحث خود مسجدالاقصی و مسائل هویتی اش است. درباره مسأله رژیم صهیونیستی ، نتانیاهو بعد از یک سال و نیم بازهم از اواخر دسامبر با کمک نیروهای افراطی و نژاد پرست به قدرت رسیده و کابینه تشکیل داده و حدود صد روز است که شاهد تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف اراضی اشغالی است، به نحوی که برخی از این تظاهرات واقعاً بی سابقه بوده، به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر رسیده که علیه کابینه نتانیاهو تظاهرات کردند. صرف نظر از این که دلایل این تظاهرات چیست؟ می خواهم به این نکته اشاره کنم که این تظاهرات گسترده نتانیاهو و کابینه اش را به شدت تحت فشار قرار داده به نحوی که مجبور شده از دو موضوع عقب نشینی کند. یکی بحث طرح اصلاح قضایی و دیگری برکناری وزیر جنگ. در چنین شرایطی که نتانیاهو و کابینه اش تحت فشار هستند تقریباً طی ۱۲ سال گذشته که نتانیاهو از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۰ قدرت را در اختیار داشت همیشه از جنگ به عنوان یک ابزار برای مدیریت بحران های داخلی استفاده می کرده که طی این سه تا چهار سال اخیر استفاده از این ابزار بیشتر شده بود بنابراین برای این که تظاهرات داخلی را بخواباند و افکار عمومی داخلی را تا حدودی منحرف کند به سمت جنگ هم حرکت کرد که این انتظار به خصوص با فرا رسیدن ماه رمضان با توجه به شرایط داخلی خیلی فشار زیادی را که کابینه او تحمل می کرد، به نظرم یکی از شکننده ترین کابینه ها هم هست طی این سال های اخیر.
سوال: آقای شکیبایی نظر شما چیست؟ فکر می کنید چرا در این مقطع زمانی از این دور جدید از تجاوزها و تعرضات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین آغاز شده؟
شکیبایی: نکاتی را که آقای عمادی گفتند، ریشه های اصلی این اتفاقات است. عنصر زمانی همان طور که شما هم فرمودید در سؤالتان هم به آن اشاره کردید بسیار مهم است، من در کنار مواردی که برادرمان مطرح کردند به عنوان دلایل و ریشه های این اتفاقات و تنش اخیری که همزمان در نوارغزه، قدس و همین طور در لبنان اتفاق افتاده، مواردی را که مطرح فرمودند در آن نکته سومشان به بحث تحولات منطقه ای اشاره کردند که من از آن به عنوان عنصر زمانی این اتفاقات که رژیم را تحت یک فشار روانی خیلی سنگینی قرار داد یاد می کنم و آن بر می گردد به توافقات اخیری که میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی است و همین طور توسعه روابط میان امارات، عربستان سعودی، مصری ها و این ولعی که آقای اردوغان برای ایجاد رابطه با سوریه دارد، مجموع این اتفاقات، تقریباً می شود گفت که ما به عنوان عنصر زمانی می خواهم عرض کنم می خواهم یک فیدبَکی بدهم برای گذشته که چه اتفاقاتی گذشته که ما امروز در این شرایط قرار گرفتیم که رژیم را به سمت ایجاد تنش می کند. از سال ۲۰۱۰ به این طرف یک اتفاقی در سرزمین های اشغالی به ویژه در بحث مربوط به آوارگان فلسطینی افتاد که کلید اصلی حل تحولات فلسطین در دست آوارگان فلسطینی است. بیش از شش میلیون آواره فلسطینی در نقاط مختلف دنیا زندگی می کنند و بعد از گذشت بیش از ۷۵ سال هنوز وضعیت اینها روشن نشده و این اتفاق در سال ۲۰۱۰ به سمتی داشت حرکت می کرد که آوارگان فلسطینی حرکت هایی را از نقاط مبدأ خود که در آن جا ساکن هستند به سمت مرزهای فلسطینی آغاز کرده بودند که همزمان با بیداری اسلامی که در تونس و مصر اتفاق افتاده بود برای انحراف از اذهان و همین طور برنامه های آوارگان فلسطینی از این اتفاق مهم یعنی حرکت همزمان به سمت مرزهای فلسطین ما شاهد تحولات یا بحران ساختگی در سوریه بودیم که بیش از حدود ۱۰ تا ۱۱ سال از آن گذشته و رژیم خیلی امیدوار بود که با نگه داشتن بحران در سوریه اذهان عمومی به ویژه رویکرد مقاومت را از رژیم صهیونیستی و بحث مربوط به آزادسازی فلسطین به نوعی منحرف کند. امروز و الآن که ما در این جا هستیم و شاهد اتفاقات در سرزمین های فلسطینی هستیم بسیار شرایط با شرایط ۱۱ سال پیش تفاوت کرده، ما اولاً از بحران سوریه عبور کردیم و در شرایطی قرار داریم که یازده سال پیش همه علیه سوریه بودند. در واقع یک بلوکی تشکیل شده بود تحت عنوان کشورهای میانه رو که عربستان سعودی، اردن و مصر در کنار رژیم صهیونیستی و حتی ترکیه، آمریکایی ها و بعدترها کشورهای اروپایی در یک جا قرار داشتند و سوریه تنها بود و در کنارش جمهوری اسلامی ایران بود. بعد از عبور ما از بحران سوریه، ما الآن در یک شرایطی قرار داریم که این شرایط بار روانی بسیار زیادی را به رژیم تحمیل می کند. وقتی ما از بحران سوریه عبور کردیم امروز شما شاهد گشایش در روابط کشورهای منطقه هستیم که این وضعیت به رژیم فشار بسیار زیادی آورده که تلاش می کند به قول آقای عمادی، به قول و زعم خودشان به ضعیف ترین حلقه مقاومت که خود فلسطینی ها است حمله کنند که البته این حمله هم دلایل خود را دارد که من بیشتر احساس می کنم به دنبال نوعی همدردی از سوی متحدان خود در برابر این صحنه و این محور جدید مقاومت است که بتواند از این رژیم حمایت کند. عنصر زمانی اتفاقات اخیر بسیار مهم است.
سؤال: آقای عمادی بحث میدانی در حوزه منطقه را آقای شکیبایی توضیح دادند، بحث صحنه میدانی فلسطین را که اشاره کردید چقدر در این تنش های جدید دخیل است؟
رضی عمادی :نسبت به روز قدس سال گذشته یعنی از روز قدس سال گذشته تا روز قدس امسال ما شاهد تحولات عمده ای در صحنه میدانی فلسطین هستیم که بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهمترین تحولات این است که بازیگران مقاومت در صحنه فلسطین تکثیر و زیاد شدند، به بازیگران سنتی گذشته دیگر محدود نمی شود، بازیگران جدیدی آمدند که رسانه های صهیونیستی از آن به عنوان نسل جدید مقاومت یاد می کنند که این نسل جدید یک سری ویژگی هایی دارند؛ یکی از مهمترین ویژگی هایشان ترکیب جمعیتی است یعنی اگر در گذشته گروه های مقاومت در باریکه غزه بودند و عمدتاً نیروهای آن را نیروهای غزه تشکیل می دادند امروز می بینیم که در این نسل جدید از گروه های مقاومت افرادی حضور دارند که در کرانه باختری، قدس و جنین هستند، افرادی که حتی برخی از آنها مورد حمایت جنبش فتح هستند. این نشان می دهد که این گروه های جدید، عنصر ملیت و هویت ملی را بیشتر در درون خود دارند و در کنار اینها این گروه های جدید به یک مسأله باور دارند، باور جدی تر هم دارند و آن هم این که تجربه ثابت کرده سازش و مذاکره با رژیم صهیونیستی منافع آنها را تأمین نمی کند بلکه مقاومت هست که منافع آنها را تأمین می کند ، به همین علت ما می بینیم مقاومت حتی به درون اراضی اشغالی و حتی به تل آویو کشیده می شود و آن جا می روند عملیات شهادت طلبانه را انجام می دهند. نکته دیگر این است که این گروه های جدید به نوعی بر این مسأله تأکید می کنند که ما امروز نیازمند حمایت کشورهایی نیستیم که به سمت سازش با اسرائیل حرکت می کنند. یکی از اشتباهات راهبردی که دونالد ترامپ انجام داد به نظرم پیمان ابراهیم بود. ظهور نسل جدید گروه های مقاومت برونداد آن پیمان ابراهیم است چون فلسطینی ها را به این جمع بندی رساند که برای دفاع از خودشان باید بروند به سراغ خودیاری. ما در ادبیات روابط بین الملل در نظریه رئالیسم یکی از مهمترین محورهایش خودیاری است، یعنی هر کشوری باید خودش به حدی از توانمندی برسد که خودش از خودش دفاع کند. برون داد پیمان ابراهیم این بود که گروه های فلسطینی به این جمع بندی رسیدند که به سمت خودیاری حرکت کنند و به نظرم امروز به این نتیجه رسیدند که بدون حمایت کشورهای عربی و دیگر کشورها از فلسطین دفاع می کنند و ترس انداختند به جان رژیم صهیونیستی. طی یک سال گذشته می بینیم که عملیات شهادت طلبانه به داخل اراضی اشغالی رفته، حتی صهیونیست ها هم اشاره می کنند می گویند این نسل از مقاومت قابل مقایسه با نسل های دیگر نیست چون از شهادت هراسی ندارند، بر اجماع و مقاومت تأکید دارند. اینها تحولاتی است که رخ داده. یکی از تحولاتی هم که رخ داده و حائز اهمیت است این است که ما برای اولین بار شاهد مسلح شدن کرانه باختری هستیم. ما بارها از زبان مقام معظم رهبری شنیدیم که تأکید می کردند علاوه بر باریکه غزه، نیروهای کرانه باختری هم باید مسلح شوند. در یک سال گذشته ما مسلح شدن کرانه باختری را دیدیم. دیدیم حتی نظامیان صهیونیستی انتظار نداشتند که در جنین غافلگیر شوند، اما شدند. این اتفاقات، اتفاقات مهمی است که هم اعتماد به نفس فلسطینی ها را بالا برده و هم اراده آنها را برای واکنش قاطع به جنایت های رژیم صهیونیستی بالا برده و هم آنها را به این جمع بندی رسانده که باید خودشان دفاع کنند. بنابراین وقتی هشدار می دهند اجرا هم می کنند، روز چهارشنبه دیدیم که نظامیان صهیونیستی به معتکفین فلسطینی در مسجدالاقصی حمله کردند، گروه های فلسطینی هشدار دادند روز پنجشنبه هم اجرا کردند. این است که رژیم صهیونیستی را دچار غافلگیری شدیدی نسبت به تحولات میدانی فلسطین کرده است.
سؤال: آقای شکیبایی عامل دیگر؛ خود مسائل داخلی و بحران روز افزون رژیم صهیونیستی است. خیلی از کارشناسان اعتقاد دارند که این اقداماتی که الآن توسط کابینه افراطی نتانیاهو انجام می شود یک اقدامات عمدی و برنامه ریزی شده است و آن هم برای فرافکنی و به حاشیه راندن اختلافات داخلی کابینه و مشکلاتی است که روز به روز افزایش پیدا می کند، این را چطور تحلیل می کنید؟
شکیبایی: بله، درست است، کابینه ای که نتانیاهو ایجاد کرده، کابینه جنگ است. این کابینه هم بر اساس شرایط روز رژیم صهیونیستی چیده شده، نمی خواهم بگویم که تصادفی است. رژیم بعد از گذشت یک دهه خلأ در رهبری و با توجه به گسست های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی که الآن دچارش شده و امروز می بینیم در چندین هفته شنبه های متوالی را داریم که تظاهرات می کنند، در شرایطی قرار گرفته با توجه به مباحثی که فرمودند تقویت جریان مقاومت در نوارغزه، تسلیح کرانه باختری که می خواهم اضافه کنم نه تنها تسلیح شده کرانه باختری بلکه تنوع بخشیده شده به ابزارآلات مقاومت یعنی آن سلاح هایی که اینها در اختیار گرفتند علیه رژیم صهیونیستی عملیات می کنند تنوع بسیار زیادی دارد. مثلاً اتفاقاتی و عملیات هایی که پنج شش ماه قبل در قدس انجام شد، چندین مرحله آن جا عملیات استشهادی انجام شد. سلاح هایی که مجریان عملیات فلسطینی در اینجا استفاده کردند سلاح هایی بود که رژیم صهیونیستی احتمال نمی داده که وارد کرانه باختری شود یا مثلاً یکی دو ماه پیش خبرهایی منتشر شد از این که گروه های مقاومت در کرانه باختری از پهپاد برای شناسایی اماکن و اهداف و بانکی که قرار است آنجا عملیات کنند استفاده کردند. یا همین عملیاتی که دیروز در منطقه اغوار؛ شرق رود کرانه غربی رود اردن نوع عملیاتشان از سلاح هایی استفاده کردند که دارای صدا خفه کن بوده، اینها چیزهایی بوده که اولاً این تنوع بخشی به سلاح مقاومت نکته بسیار مهمی است. همه اینها رژیم صهیونیستی را در یک تنگنای استراتژیک قرار می دهد. محور مقاومت بعد از عبور از بحران سوریه به یک محور بسیار بسیار اثرگذار تبدیل شده که شعار، هدف و اراده آنها؛ آزادی قدس است. همه هم و غم رژیم این بود که طی ۱۱ سال اخیر به نوعی اقدامی کند که محور مقاومت را معطوف به مسائل انحرافی کند، نه تنها الآن محور مقاومت توجهش به مسأله سوریه نیست چون این مسأله دیگر از آن حالت نظامی درآمده و با گفتگوهای سیاسی حل خواهد شد، محور و زنجیره مقاومت در همه ابعاد خود دارای توانمندی ای شده و مهمتر از آن اراده این محور به سمت رهایی قدس است، این یک تنگنای اقتصادی است، از طرف دیگر در آمریکا دولتی سر کار است که دموکرات است و این را در سوابق رفتاری میان رژیم و آمریکایی ها نگاه می کنیم همواره معادله به این شکل بوده که اگر در اسرائیل لیکودی ها سر کار بودند در امریکا جمهوریخواهان سر کار بودند، الآن هفت، هشت سالی است این معادله به هم خورده. آن طرف دموکرات ها که دستور کار خود را در منطقه خاورمیانه دارند سر کار هستند، این طرف لیکودی های تندرو سر کار هستند که از نظر سیاست منافع خودشان در سیاست های منطقه خاورمیانه تضاد و تعارض دارند. همین هم برای نتانیاهو و کابینه او هم تنگنای استراتژیک ایجاد کرده. اینها به اضافه قدرت یابی جغرافیای مقاومت باعث شده که کابینه ای تشکیل شود که کابینه جنگ باشد و تلاش کند به سمت جنگ برود.
سوال: این جبهه های جدید و گروه های جدیدی که در حوزه مقاومت ایجاد شده رویکرد همه شان آزادی قدس است و این یک همگرایی را ایجاد کرده و خود این یک عامل فشاری بر کابینه نتانیاهو شده و شاید یکی از دلایلی بوده که الآن کابینه جنگ باید تشکیل می شده در این مقطع زمانی.
شکیبایی : همین طور است، از اتفاقات نبرد سیف القدس به این طرف، یک معادله ای در صحنه میدانی تثبیت شده و آن این است که جغرافیای مقاومت؛ یمن، ایران، عراق، سوریه، لبنان و خود فلسطین در سه چیز وحدت پیدا کردند؛ 1- وحدت در هدف: هدف کل جغرافیای مقاومت آزادسازی قدس است. - وحدت در مواضع: در سیف القدس وقتی که جنگ شروع شد در همه نقاط فلسطین برای کمک به مردم مسجدالاقصی، مواضع یکپارچه بود و مهمتر از این دو؛ وحدت در اراده است که ما مصداقش را در همین اتفاقات اخیر دیدیم. وقتی جریان مقاومت در فلسطین اراده کرد که پاسخ دهد به جنایات رژیم در مسجدالاقصی، ما شاهد شلیک موشک از لبنان بودیم. همین طور مواضعی که رهبران مقاومت در یمن، سوریه، لبنان و مقاومت در عراق گرفتند. این وحدت در اراده است. این معادله؛ معادله ای است که به هر حال رژیم با یک معادله جدیدی روبرو است و کارش را با مشکل مواجه کرده است.
سؤال: آقای عمادی ما دو بحث مانده که باهم بحث کنیم؛ یکی بحث گستره تنش ها و گسترش آن از فلسطین به جنوب لبنان؛ این نکته قابل توجهی است، تحلیل تان را بفرمایید و این تغییر فضا و تعمیم دادن آن به جنوب لبنان چه پیامدهایی می تواند داشته باشد؟
رضی عمادی،: این اتفاق مهمی است، به این دلیل که تصور رژیم صهیونیستی شاید از ابتدا این بوده که از سوی حزب الله لبنان انجام می شده ولی بعد می بینیم حزب اللهی که خود رسانه های صهیونیستی صریح اذعان می کنند مهمترین ویژگی آقای سید حسن نصرالله این است که دروغ نمی گوید، صادقانه حرف می زند خیلی صریح آمد اعلام کرد که این کار؛ کار حزب الله نبوده. این یک اتفاق مهم است. دوم این که صهیونیست ها سعی کردند از واکنش علیه لبنان تا حدودی خودداری کنند، بیشتر حملاتی که انجام دادند علیه غزه بود. آقای شکیبایی مطرح کردند به دلیل این که فلسطین را حلقه ضعیف مقاومت می پندارند، برداشت و درک شان این است که اگر علیه جنوب لبنان بخواهند حمله کنند باید با حزب الله لبنان درگیر شوند که در شرایط کنونی به هیچ عنوان صهیونیست ها این آمادگی را ندارند. بعد از این که روز پنجشنبه دیدیم گروه های مقاومت حملات موشکی را انجام دادند یک اتفاقی که جالب بود در صحنه سیاسی فلسطین اشغالی این بود که تردید داشتند آیا باید پاسخ دهند یا نه؟ یعنی دچار یک شکاف شده بودند، نهایتاً پاسخی که دادند به نظر و باورم پاسخ به اندازه ای نبوده که مثلاً سال های گذشته انجام دادند.
سوال : همان نقاط کور و خالی از سکنه ای که زدند بیشتر حالت تبلیغاتی داشت تا واکنش.
رضی عمادی؛ یک حالتی بود که به افکار عمومی داخل خودشان بگویند که ما واکنش نشان دادیم ولی به نظر من افکار عمومی داخل اسرائیل هم این را نپذیرفته که این نشانگر این است که ثابت می کند که کابینه اسرائیل در حال حاضر در ضعیف ترین و شکننده ترین شرایط خودش قرار دارد. نکته بعد این که آقای شکیبایی هم مطرح کردند ما شاهد یک انسجام و یکپارچگی در میان گروه های مقاومت هستیم یعنی به همان اندازه که درون اراضی اشغالی شکنندگی وجود دارد، این سمت انسجام وجود دارد، هم میان گروه های فلسطینی که هم تکثیر شدند، هم باهم متحدند و هم اجماع دارند روی مقاومت، هم میان گروه های فلسطینی و گروه های مقاومت در جاهای دیگر مثل حزب الله لبنان؛ تهدیدی که آقای سید حسن نصرالله انجام می دهد یا جنبش انصارالله از یمن مطرح می کند و جنبش های عراقی مطرح می کنند؛ این اجماع و انسجام گروه های مقاومت؛ فاکتور مهمی است که خواست صهیونیست ها را بیشتر می کند.
سؤال: آقای شکیبایی جمع بندی تان و نکته پایانی تان را بفرمایید اگر می خواهید در رابطه با چشم انداز این جریان بفرمایید.
شکیبایی: من در رابطه با وحدت و انسجام عرض کردم، فکر می کنم آن چه که اتفاق افتاد برای جریان مقاومت، یک صحنه نمایش بود برای این که محک بزند و آزمون کند و حتی تلاش کند که پیش بینی کند رفتار رژیم صهیونیستی را در زمانی که ممکن است جنگی میان رژیم و محور مقاومت رخ دهد. فرصتی دست داد، رفتاری که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی و موضعی که گرفت بلافاصله بعد از پرتاب موشک از لبنان اعلام کرد که ما بنا نداریم با لبنان وارد جنگ شویم این نشان داد که رژیم در درون با مشکل زیادی مواجه است و آن بحث مربوط به بازدارندگی که سال ها دنبالش بودند هم محقق نکرده و در این قصه هم با شکست مواجه شدند.
سوال: در حال حاضر هم درخواست حمایت از شهرک نشین ها با توجه به فضای الآن در کابینه نتانیاهو کلی زیر سؤال رفته .