در حالیکه افسران سوءاستفاده کننده جنسی در نیروی پلیس انگلیس هنوز مشغول کار هستند، شمار افسران فاسد در این نیرو، "تکان دهنده" نامیده شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ در حالیکه افسران سوءاستفاده کننده جنسی در نیروی پلیس انگلیس هنوز مشغول کار هستند، شمار افسران فاسد در این نیرو، "تکان دهنده" نامیده شد.
پس از ماهها پیگیری فعالان مدنی و خانوادههای قربانیان جرائم افسران فاسد پلیس انگلیس گزارشی منتشر و اعلام شد پرونده صدها افسر پلیس این کشور، برای اتهامهایی همچون تجاوز و سوء استفاده جنسی، زورگویی و خشونت خانگی در دست بررسی است.
پس از اینکه معلوم شد افسری به نام دیوید کریک (David Carrick)، با وجود ۱۷ سال اتهام به فسادهای گوناگون و نادیده گرفته شدن ۹ بار شکایت از او، کماکان به فعالیت در نیروی پلیس انگلیس ادامه میدهد، فشار افکار عمومی، رسانهها و قربانیان و این جرائم سبب شد بررسی درباره صدها افسر دیگر نیز که با اتهامهای مشابه روبرو شدهاند، آغاز شود.
نشریه انگلیسی ایندیپندنت در این باره نوشت اکنون معلوم شده است بیش از هزار و صد افسر که اتهامهای گوناگون به آنها وارد شده است، هنوز در نیروی پلیس انگلیس مشغول فعالیت هستند. این روزنامه به نقل از ویستریچ (Harriet Wistrich) مدیر مرکز عدالت زنان در انگلیس نوشت این آمار، "تکان دهنده" است.
براساس گزارشهای منتشر شده در این باره همچنین مشخص شد درپی آغاز بررسیها درباره فساد در نیروی پلیس انگلیس، شماری از افسران پلیس، به خاطر خشونت و رسوایی جنسی، محکوم شدهاند.
ابعاد گسترده فساد در میان نیروها و افسران پلیس، فرماندهان این نیرو را مجبور کرد برای بررسی انبوه پروندههای فساد، از افسرانی که به بررسی تهدیدهای تروریستی و مبارزه با جرائم سازمان یافته مشغول بودند کمک بگیرند.
حدود ۷۰۰ افسری که پرونده آنها به اتهام سوءاستفاده جنسی و خشونت خانگی بررسی شده قرار است دوباره بررسی شود.
صدها افسر دیگر نیز دوباره مورد ارزیابی قرار میگیرند تا احتمال خطر آنها برای اعتبار پلیس، مشخص شود و شمار افسرانی که درپی ارزیابی درونی پلیس، از شغلشان معلق یا اختیاراتشان محدود میشود، رو به افزایش است.
مارک رولی (Mark Rowley) رئیس پلیس پیشین مبارزه با تروریسم، فرمانده کنونی نیروی پلیس انگلیس که چند ماه پیش پس از برکناری کریسیدا داک رئیس پلیس قبلی انگلیس به این سمت منصوب شد در مصاحبه با رسانهها گفت این نیرو با بزرگترین بحران از دهه ۱۹۷۰ میلادی روبروست و پاکسازی آن از عناصر نامطلوب، باید ادامه یابد.
وی افزود نیروی پلیس بدون پاکسازی درونی نمیتواند با جرائم مبارزه کند. مارک رولی تاکید کرد وی فقط گوشه فرش را بلند کرده است تا ناپاکیها آشکار شود و گرنه پاکسازی نیروی پلیس انگلیس از افراد فاسد، سالها طول خواهد کشید.
فرمانده پلیس انگلیس در نامهای خطاب به وزیر کشور و شهردار لندن که مسئولیتهای پلیس را برعهده دارند اعلام کرد اتهامهایی همچون فساد جنسی و خشونت علیه زنان درباره هزار و ۱۳۱ نفر از کارکنان این نیرو، در ۱۰ سال اخیر، مورد بررسی دوباره قرار دارد که فقط در موارد قلیلی (۲۴۶ مورد)، افسران ارشد از نتیجه بررسیها خرسند بودهاند. براساس این نامه، در ۷۸ درصد از موارد، نتیجه بررسیها موجب رفع نگرانیها نشده است و در ۶۸۹ مورد (۶۱ درصد)، باید بررسیهای بیشتر صورت پذیرد، زیرا یا اتهامهای جدید علیه افسران مطرح شده یا بررسیها ناقص بوده است. همچنین درباره ۱۹۶ افسر که در فاصله ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، اتهام هایشان بررسی شده است، خطر ناشی از حضور آنها کماکان باقی است و احتمالا باید از نیروی پلیس انگلیس اخراج شوند.
نشریه ایندیپندنت نوشت شمار افسران فاسدی که باید از نیروی پلیس انگلیس اخراج شوند باز هم بیشتر خواهد شد، زیرا کارشناسان میگویند به علت نبود رسیدگی درباره افسران فاسد، شمار فراوانی از زنان تاکنون از این افسران، شکایت نمیکرده اند.
در نامه رئیس پلیس انگلیس آمده است از هر ۲۰۰ افسر، یک نفر سوء پیشینه دارد و به جز ۸ افسر، بقیه آنان پیش از ورود به پلیس، مرتکب جرم و محکوم شده اند. سه نفر از این افسران، پس از ورود به نیروی پلیس، مرتکب جرایم جنسی شده اند و ۴۹ افسر نیز به خاطر رفتار خشونت آمیز و نبود صداقت، محکوم شده اند.
در گزارش رئیس پلیس به وزارت کشور انگلیس امده است دیگر جرایم افسران پلیس این کشور عبارت است از حمل مواد مخدر، آسیب زدن مجرمانه به اموال دیگران و برهم زدن نظم عمومی. همچنین در بررسی پرونده ده هزار نفر از ۵۰ هزار افسر پلیس انگلیس معلوم شد در ۳۸ مورد، کارکنان این نیرو احتمالا در کارشان خطا کرده اند و در ۵۵ مورد احتمالا با مجرمان همکاری داشته اند که این موارد در دست بررسی است، همچنین شمار افسران و کارکنان فاسد نیروی پلیس انگلیس که در معرض اخراجند با ۶۲ درصد افزایش به ۴۳۱ نفر میرسد؛ ۱۴۴ افسر فعلا از شغلشان معلق شده اند که در مقایسه با سپتامبر پارسال، دو برابر شده است و اختیارات ۷۰۱ نفر از افسران و کارکنان پلیس نیز به علت اتهام هایشان، فعلا محدود شده و همچنین شمار افسرانی که احتمال میدادند اخراج خواهند شد و خودشان از پلیس استعفا دادند، در ۶ ماه گذشته، ۷۰ درصد افزایش یافته است.
در گزارش لوئیس کیسی (Louise Casey) مسوول بررسی عملکرد نیروی پلیس انگلیس نیز که ماه گذشته منتشر شد، این نیرو به فساد افسران و کارکنان، تبعیض نهادینه شده، ضدیت با زنان و اقلیتهای نژادی و نیز از دست دادن اعتماد عمومی متهم شد.