رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس با اشاره به اینکه ممنوعیت ثبت نام با تجربه سه دوره نمایندگی اولینبار در مجلس دهم مصوب شد گفت: نظر اعضای کمیسیون در این رابطه مبتنی بر تحقق گردش نخبگانی است، اما هنوز در مجلس تصویب نهایی نشده است.
وی افزود: عدم ثبت نام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در انتخابات قوه مقننه نظر کمیسیون است، نه صحن مجلس و این پیشنهاد هنوز به صحن نیامده است چه برسد به تصویب آن.
نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اکنون نیز موضوع مطرح شده از سوی کارگروه تخصصی بررسی و در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مطرح شده که به عبارت دقیق تر هنوز تبدیل به قانون نشده است.
وی ادامه داد: در واقع این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون باید در صحن علنی قوه مقننه مورد بحث و تبادل نظر نمایندگان قرار بگیرد و نهایتا تصویب شود؛ در این میان باید یادآور شد بررسی این مصوبه از هفته آینده در دستورکار صحن قرار دارد و از هم اکنون نیز پیشنهاداتی از سوی منتخبان مردم در بهارستان برای حذف این بند ثبت شده است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در این رابطه، افزود: همچنین در صورتی که این بند تصویب شود، باید در شورای نگهبان نیز از حیث شرع و قانون اساسی بررسی و سپس اعلام نظر شود.
جوکار با بیان اینکه هدف از این پیشنهاد حذف انحصار در مجلس بوده است تصریح کرد: مصوبه کمیسیون با استدلال اینکه باید در مجلس شورای اسلامی گردش نخبگانی محقق شود موضوع ممنوعیت ثبت نام افراد با سه دوره سابقه و تجربه نمایندگی به صورت متصل یا منقطع را مطرح کرده است؛ در واقع فردی که 12 سال در مجلس حضور دارد، هر آنچه از نظر کارشناسی و توان علمی داشته ارائه کرده لذا باید سقف زمانی پیش بینی شود و نهایتا باید اذعان کرد حضور چندین دوره ای می تواند تبعات منفی نیز داشته باشد.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ثبت نام برای کاندیداتوری ریاست جمهوری نیز دارای سقف زمانی است که شامل دو دوره می شود لذا این استدلال نیز برای تصویب موضوع مذکور مورد اشاره قرار گرفته است.