خبرگزاری شهاب در گزارشی تحلیلی با عنوان ”خانه عنکبوت در حال فروپاشی... مشخصههایی از فروپاشی رژیم اشغالگر“ سقوط رژیم صهیونیستی را به گواه برخی از کارشناسان کاملا محتمل دانست.
وی معتقد است، به نظر میرسد آخرین دلیل از آغاز فروپاشی این رژیم نالههای جو بایدن رئیس جمهور آمریکاست که در آن از اتفاقات داخل اسرائیل ابراز نگرانی کرد و درباره شدت گرفتن اتفاقات داخلی و خطر آن بر موجودیت اسرائیل هشدار داد.
وی افزود، نگرانی آمریکا به دلیل عشق به اسرائیل نیست بلکه از این منظر است که اتفاقات داخلی اسرائیل تهدیدی واقعی برای تداوم نقش اسرائیل به عنوان حافظ منافع واشنگتن در منطقه است.
این کارشناس میافزاید، اسرائیل همواره در پی دروغ بافی است و به نظر میرسد بزرگترین دروغ این رژیم این است که تل آویو به تنهایی توان حمایت از خود را دارد، اما هشدار کارشناسان امنیتی و غیر امنیتی در اسرائیل درباره تداوم بحران روابط با آمریکا و اعتراف علنی آنان به اینکه آمریکا چتری آهنین در حمایت از اسرائیل است در نتیجه تداوم عمر اسرائیل در گرو حمایتهای نظامی و سیاسی آمریکاست این دروغ را آشکار ساخته است.
دلیل دیگر، تلاش شدید اسرائیل برای حضور در نشستهای شرم الشیخ و عقبه بود تا در این دو نشست آمادگی خود را برای کمک به نهادهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کند تا این تشکیلات به نقش سنتی خود در هماهنگی امنیتی با تل آویو جهت ناکام گذاشتن عملیات فلسطینیان عمل کند.
در واقع این امور عمق مشکلات رژیم جهت مقابله با مقاومت در کرانه باختری رود اردن را آشکار میسازد. با این شرایط این سئوال مطرح میشود که آیا این رژیم بدون حمایت آمریکا و بدون هماهنگی امنیتی با تشکیلات خودگردان قادر به حفظ موجودیت خویش است؟ در پاسخ باید به بی ثباتی سیاسی درون رژیم اشاره کرد.
این رژیم از سال ۲۰۱۹ شاهد ۵ بار انتخابات پارلمانی بود، پس از آن حکومت نفتالی بنت روی کار آمد که از هشت حزب با دیدگاه متفاوت تشکیل شده بود و به سرعت فروپاشید، کابینه بنیامین نتانیاهو نیز با وجود یک رنگی اعضای ائتلاف و در اختیار داشتن اکثریت کنست، شاهد اختلافات درونی میان راستگرایان تندرو و میانه رو است تا نخست وزیر برای تسلط بر وزرای راستگرای تندرو و مهار تندروی هایشان، چه در حوزه داخلی و چه در نگاه خارجی، با مشکل مواجه شود,، زیرا از منظر خارجی این کابینه یک کابینه فاشیستی و نژادپرست است.
با این شرایط باید گفت نه تکرار انتخابات و تشکیل کابینهای از احزاب متعدد و نه تشکیل کابینهای یک رنگ نخواهد توانست سبب خروج رژیم از بحران شود، در چنین شرایطی چالشهای داخلی و خارجی مانع از آن میشود که کابینه نتانیاهو درتعامل با مشکلات و حتی در تامین ثبات در مرزها موفق باشد.
از نگاه عادل یاسین واقعیتهای امروز اسرائیل بیانگر آن است که نیروی بازدارندگی رژیم سست و چالشهای خارجی رژیم به دلیل افزایش تهدیدات در منطقه جنوبی و شمالی، بیشتر شده است، در مقابل این ضعف، دشمنان اسرائیل توانستند دستاوردهایی را در حوزه معادلات جدید داشته باشند که حتی پیش از این نیز اسرائیل در برابر این معادلات موفق عمل نکرده بود مثلا مقاومت در نوار غزه موفق شد جبهههای مختلف فلسطینی را در نوار غزه، کرانه باختری، قدس و حتی اراضی اشغالی ۱۹۴۸ به هم پیوند بزند و به یک میدان تبدیل کند و با این شیوه مانع از اقدام نظامی اسرائیل به عنوان ”دیوار بازدارنده“ شود یا آنکه عملیات اخیر در مجدو ترس اسرائیل از واکنش نظامی در لبنان را عیان ساخت تا مبادا با حزب الله درگیر شود، زیرا به خوبی از توانمندی حزب الله در آسیب رساندن به جبهه داخلی اسرائیل آگاه است. در حوزه تهدیدات داخلی نیز شاهد افزایش خشونتهای داخلی، درگیری میان باندهای تبهکار داخلی و همچنین بی اعتمادی شهروندان به تلاش نهادهای امنیتی جهت حفظ ثبات و امنیت آشکار است آنچه در چنین شرایطی اوضاع را بدتر میکند شکاف داخلی در نگرش به طرح اصلاحات قضایی و خشونتهایی است که اسرائیل به همین دلیل در هفتههای اخیر شاهد است.
این کارشناس عرب میگوید، این روند آغازی برای فروپاشی داخلی رژیم است. در حقیقت این شواهد نشان میدهد نابودی این رژیم تقریبا حتمی است اگر چه تحقق این امر به زمان نیاز دارد. به نظر میرسد دقیقترین تعبیر در این زمینه اظهارات تامیر باردو رئیس موساد است که گفته است اسرائیل سامانه نابودی خودبخودی خود را فعال کرده است. این سخن مشابه با اظهارات عاموس گلعاد است که گفته است اسرائیل شبیه کاخی است که کرمها آن را از درون میخورند.