رئیس ستاد توسعه فناوری نانو گفت:رتبه ایران در گذشته در این فناوری در دنیا پنجاه و نهم و در میان کشورهای اسلامی ششم بود که اکنون در زمینه تولید علم به هشتم دنیا و نخست کشورهای اسلامی ارتقاء یافته است .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، سعید سرکار در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت : از این فناوری در ۹ حوزه صنعتی کشور استفاده می شود.
رئیس ستاد توسعه فناوری نانو افزود : صنایع انرژی، دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی، نساجی ، نیروگاهی، آب و محیط زیست، ساختمان ،خودرو سازی ، کشاورزی و بسته بندی از فناوری نانو استفاده می کنند.
وی گفت : ۳۰ دانشگاه در دوره کارشناسی ارشد و ۱۵ دانشگاه در دوره دکترا متخصصان فناوری نانو را آموزش می دهند و در سال گذشته ۳۶۰۰ مقاله در زمینه فناوری نانو در کشور نوشته شده است.
سرکار افزود : ۱۵ هزار متخصص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در حوزه فناوری نانو حضور دارند.
رئیس ستاد توسعه فناوری نانو افزود : ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد مستقیم و هزار میلیارد تومان درآمد غیر مستقیم این فناوری برای کشور در سال است.
سرکار گفت : اکنون ۳۰ شرکت دانش بنیان ۴۰ محصول نانو فناوری را که به علت تحریم ها در اختیار کشورمان قرار نگرفت تولید و صادر می کند.
وی به عنوان نمونه به داروی ضد سرطان اشاره کرد و اینکه ۲۰ میلی لیتر از آن با قیمت ۷۰۰ دلار وارد کشور می شد که اکنون با قیمتی در حدود ۳۰۰ هزار تومان در داخل تولید می شود و با حمایت بیمه در حدود ۳۰ هزار تومان در اختیار بیماران قرار می گیرد.
وی گفت : بر اساس قانون اگر سرمایه گذاران دو سوم منابع مالی طرح های نانو را تامین کنند ستاد نانو یک سوم باقیمانده را تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تامین می کند.
سرکار اضافه کرد : اکنون ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نانو در کشور فعالیت می کنند و ۱۱۰ اختراع در این زمینه در آمریکا و اروپا به ثبت رسانده اند که ۵۰ درصد ثبت اختراعات داخلی است.
وی با تمجید از پیشرفت علمی کشور در حوزه فناوری نانو گفت : تجاری و صنعتی سازی این فناوری تا کنون وضعیت مطلوبی نداشته است.
سرکار افزود : ظرفیت ما برای پیشرفت های گسترده در حوزه فناوری نانو بسیار مناسب است اما باید زیر ساخت های مناسب برای شکوفایی آن فراهم شود.
رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگوی تلفنی با این برنامه با اشاره به قوانینی که مجلس برای حمایت از شرکت های دانش بنیان تصویب کرده است گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه اولیه ۳۰۰۰ میلیارد تومان به تصویب مجلس رسیده که تا کنون کامل اجرایی نشده است .
اسفندیار اختیاری ، اقتصاد دانش بنیان را از ارکان اقتصاد کشور خواند و افزود : دولت برای حمایت از شرکت های دانش بنیان باید بپذیرد کالاهای مورد نیاز خود را از این شرکت ها تامین کند .